Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Νεότερα απο την συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΠΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας σε συνέχεια αυτής που είχε διακοπεί πριν 15 μέρες .
Η βασική απόφαση είναι ότι αύριο μετά την συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο θα υπάρξει νέα συνεδρίαση για να αποφασιστεί
 - ανάλογα με το  τι θα απαντήσει στα αιτήματα μας ο Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - η πραγματοποίηση ή όχι κινητοποιήσεων . (εμπορικά - επιβατικά ).
Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε τεθεί το θέμα απο την Εξέλιξη αλλά δεν είχε παρθεί απόφαση .
Για την προσφυγή στο ΣΕΠΕ η πλειοψηφία του Σωματείου αποφάσισε και πάλι αρνητικά .

Απο κει και πέρα ομόφωνα αποφασίστηκε 


  •  Να σταλεί επιστολή για το θέμα του επισκέπτη στο Δομοκό .
  • Να σταλεί εξώδικο μαζί με τα άλλα Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους αρμοδίους , για την κατάσταση που παρατηρείται στον Προαστιακό Αθήνας .
  • Να σταλεί επιστολή για την κατάσταση γραμμής Πανελλαδικά , αλλά και για το τροχαίο υλικό 
  • Να σταλεί ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους στην ΕΡΤ 

Διαφωνία υπήρξε για το θέμα της εκπροσώπησης του Σωματείου στην ALE τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Μετά την καταρχήν συμφωνία για τον περιορισμό των ατόμων που συμμετέχουν στην αποστολή ( απο 3 σε 1 ) δεν μπόρεσε να υπάρξει συμφωνία για το ποιος θα εκπροσωπήσει το Σωματείο μας (ο Πρόεδρος δεν μπορεί να μεταβεί στην Κροατία ) και το θέμα δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία , αφού το αρνήθηκε ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ που συντόνιζε την συνεδρίαση (ο Πρόεδρος του Σωματείου μας είναι κλινήρης τις 2 τελευταίες μέρες ) .

Και αυτό γιατί όπως είπε , η αρχική  πρόταση των παρατάξεων (Νέα Έλξη - Δημ. Συμπαράταξη ) παραβίαζε το άρθρο 26 παρ 3 του καταστατικού του Σωματείου μας .

Αναλυτικότερα Νέα Έλξη κ Δημ. Συμπαράταξη στην αρχή πρότειναν να είναι αντιπρόσωπος  ο συνάδελφος Συρόπουλος Σπύρος .

Στην συνέχεια υπήρξε διαφωνία με τον συνάδελφο  Γενιδούνια να επικαλείται το καταστατικό της ΠΕΠΕ που αναφέρει ότι όταν ο Πρόεδρος κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντα του , τον αντικαθιστά ο Αντιπρόεδρος .(άρθρο 26 , παρ 3 ).

Η Δημ. Συμπαράταξη άλλαξε μετά από αυτό την πρόταση της και πρότεινε ο αντιπρόσωπος να είναι από την πρώτη δύναμη (Νέα Έλξη )  , ζητώντας να μπει το θέμα σε ψηφοφορία .(κ με την σύμφωνη γνώμη της Νέας Έλξης ).

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ αρνήθηκε να βάλει το θέμα σε ψηφοφορία τονίζοντας την ύπαρξη του καταστατικού .

Μετά από αυτό για το θέμα δεν πάρθηκε απόφαση κ η συζήτηση του μεταφέρθηκε για την επόμενη συνεδρίαση .

Η Δύναμη Έλξης στήριξε την άποψη του Αντιπροέδρου της ΠΕΠΕ επικαλούμενη το καταστατικό της ΠΕΠΕ  , ενώ η Συνεργασία ζήτησε η αντιπροσωπεία να είναι τριμελής για να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα.

Η ΑΣΚΕ τόνισε την τακτική που εφαρμοζόταν τα τελευταία χρόνια ενώ είναι δεδομένη και η αντίθεση της στο θεσμό της ALE .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου