Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών γα τις Προαγωγές στον ΟΣΕ




ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ. ΣΥΜΒΟΥΛΕ!!!
ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ


Σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη θέση, αφού εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών, η οικονομία διαλύεται, η ανεργία διαρκώς αυξάνεται, η κοινωνία εκφασίζεται και όλος ο δημόσιος τομέας ξεπουλιέται, η Διοίκηση του ΟΣΕ αποφάσισε να κάνει … προαγωγές!!!


Σε μια περίοδο που ο ΟΣΕ διαλύεται, η συντήρηση τροχαίου υλικού και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οδεύουν προς ιδιωτικοποίηση, το δίκτυο παραπαίει και οι εργαζόμενοι προσπαθούν να επιβιώσουν μετά τις σκληρές και αλλεπάλληλες μειώσεις του μισθού τους, η Διοίκηση του ΟΣΕ αποφάσισε να μας ξαναγυρίσει στη δεκαετία του 2000, όταν οι πράσινες και γαλάζιες παράγκες διοικούσαν το προσωπικό και αποφάσιζαν για τη μοίρα του.

Όταν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ αλλά και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ κ.α. στερούνται ακόμη και βασικών επιδομάτων τους όπως το ανθυγιεινό, η Διοίκηση του ΟΣΕ αποφάσισε να επιβραβεύσει τους «ημέτερους» με το επίδομα θέσης του Προϊσταμένου ξεχνώντας (;;;) ότι το επίδομα θέσης στον ΟΣΕ το είχαν κατακτήσει όλοι οι σιδηροδρομικοί.

Ανάμεσα στους προαχθέντες υπάρχουν φυσικά και άξιοι συνάδελφοι οι οποίοι δικαιούνταν απόλυτα  την προαγωγή με βάση την υπηρεσιακή τους στάση και προσφορά. Είναι βέβαιο όμως, ότι η Διοίκηση του ΟΣΕ παρέδωσε την πλειοψηφία και αυτών των προαγωγών στις ηγεσίες της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ, οι οποίες θυμήθηκαν τα παλιά.

Είναι τέτοια η πρεμούρα τους, είναι τέτοια η αδιαφορία τους για κάθε μορφής αξιοκρατία ώστε προήγαγαν υπάλληλο (με μόνο προσόν ότι είναι συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ) σε θέση όπου υπηρετεί για μια εικοσαετία, άλλη υπάλληλος, με περισσότερα τυπικά προσόντα. Ενώ στη ΔΙΣΗΣΗΚ, προήχθησαν όλοι εκτός εκείνου, που κατά γενική ομολογία των συναδέλφων του, είχε τον πιο πλήρη υπηρεσιακό φάκελο.

Είναι τέτοια η αδιαφορία τους για την υπηρεσία ώστε βάζουν σε κίνδυνο τη λειτουργία ολόκληρων τμημάτων όπως την κυκλοφορία στη γραμμή Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός.  Με τέτοιου είδους επιλογές, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα και στη λειτουργία της επιχείρησης.  Αυτό θέλουν;

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
         αποθρασύνθηκαν εξ αιτίας των πρόσφατων αποτελεσμάτων στα σωματεία, όπου μέσα από εκβιασμούς, ταξίματα (π.χ. για προαγωγές) και ρουσφέτια, κατάφεραν να υφαρπάξουν πάλι την ψήφο σας.

Ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, παλεύουμε για την  ανατροπή αυτής της άθλιας κατάστασης που φέρνει τη διάλυση του σιδηρόδρομου πιο κοντά. Βρισκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων που αδικούνται και παλεύουμε για αξιοκρατική διαχείριση και αξιοποίηση όλου του προσωπικού, ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί και η ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου