Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δήλωση του Γεν. Γραμματέα της ΓΣΕΕ κ. Ν. Κιουτσούκη για το θέμα της ΕΡΤ

“Τώρα που η κυβέρνηση κέρδισε την αξιοπιστία στο εξωτερικό της χώρας, καλό είναι να αποφύγει τα λουκέτα  στο εσωτερικό αξιοποιώντας τα λάθη των τροϊκανών”

 Η κυνική ομολογία του Δ.Ν.Τ., οι προτροπές του κ. Γιούνκερ περί μη πώλησης Δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, καθώς και η έμμεση συγνώμη του για τη “ΘΥΣΙΑ” του ελληνικού λαού, πρέπει να αποτελέσουν την απαρχή της κυβέρνησης για την ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ την οποία είχαν συμφωνήσει οι συγκυβερνώντες.

Εάν δεν είναι τώρα η ώρα, πότε θα είναι;;;


Η επιλογή κλεισίματος της ΕΡΤ ή άλλου φορέα του δημοσίου, και μάλιστα στη λογική  του “αποφασίζουμε και διατάσσουμε” θα προκαλέσουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων και η κυβέρνηση οφείλει να το λάβει σοβαρά υπόψη της.

Η πιθανή ή η ενδεχόμενη ικανοποίηση συμφερόντων των μεγαλοκαναλαρχών που δεν έχουν άδεια συχνότητας και η ικανοποίηση των “Λογιστάκων” της Τρόϊκας, “κατεδαφίζει” την όποια αξιοπιστία επικαλούνταν η συγκυβέρνηση στην μέχρι σήμερα πορεία της. Η ικανοποίηση  των “γκουρού” των αγορών και όλων αυτών που δεν συνυπολόγισαν τις καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των μνημονίων, αλλά και όσων υλοποίησαν ανερυθρίαστα σκέψεις των πιο νοσηρών εγκεφάλων άσχετων θεωρητικών του νεοφιλελευθερισμού, πρέπει τώρα να σταματήσουν.

Αρκετά υπέφεραν οι Έλληνες πολίτες. Αρκετά θύματα θρηνήσαμε την τελευταία τριετία από τα απανωτά λάθη των Τροϊκανών…

Ήμασταν και είμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, θυσιάζουν για να ικανοποιήσουν τους “νοσηρούς” και σκοτεινούς εγκεφάλους των δανειστών.


Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την αυταρχική και άδικη απόφασή της για κατάργηση της Δημόσιας τηλεόρασης και να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που είναι η φοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η φτώχεια, και κυρίως η ανεργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου