Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αποφάσεις ΔΣ ΠΕΠΕ

Συνεδρίασε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας .
Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε 


Την ευθύνη για την λειτουργία του Σωματείου απο την πρώτη δύναμη -παράταξη της Νέας Έλξης και όσο παραμένει κλινίρης ο Πρόεδρος Βασίλης Τουρλής , αναλαμβάνει ο συνάδελφος Δημήτρης Κάσσης .

Για την Οργανωτική Συνδιάσκεψη πλειοψηφικά αποφασίστηκε ότι η ΠΕΠΕ συμφωνεί με την ανασυγκρότηση του συνδικάτου στον σιδηρόδρομο , αλλά παραμένει κλαδικό σωματείο λόγω της φύσεως της εργασίας . (άποψη της ΑΣΚΕ μιλάει για ενιαίο συνδικάτο μεταφορών )

Για το θέμα της ΑLE πλειοψηφικά αποφασίστηκε η συμμετοχή του Σωματείου μας στο καμπ που διοργανώνει η CESI για νέους συνδικαλιστές τον Σεπτέμβριο στην Ουγγαρία  .( 7- 3) .
Υπέρ ψήφισαν η Νέα Έλξη , Δημοκρατική Συμπαράταξη και Συνεργασία .(7)
Κατά ψήφισαν η Εξέλιξη , η ΑΣΚΕ και η Δύναμη Έλξης .(3 ) - ( Η Εξέλιξη - Δύναμη Έλξης θέσαν θέμα για τα οικονομικά έξοδα τις δύσκολες μέρες που περνάμε και η ΑΣΚΕ διαφωνεί παραδοσιακά με το θέμα της ALE ).

Επίσης για το θέμα της συμμετοχής μας στην ετήσια συνδιάσκεψη της ALE δεν πάρθηκε απόφαση για το ποιος θα μας εκπροσωπήσει , αφού δεν έγινε ψηφοφορία . Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΠΕ , δεν δέχτηκε να βάλει σε ψηφοφορία πρόταση που παραβιάζει το καταστατικό του Σωματείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα ότι τις επόμενες μέρες θα βρίσκεται σε ανοικτή συνεδρίαση για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις μας ,βάση και της επιτυχίας μας με το νόμιμο της απεργίας μας. 

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι στόχος είναι η ένωση με τις υπόλοιπες συγκοινωνίες για να πραγματοποιηθιούν κοινές κινητοποιήσεις καθώς κ η ενίσχυση της ΠΟΣ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. (Την Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι υπάρχει συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιουλίου θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση των Σωματείων στις μεταφορές για να εκτιμήσουν τα δεδομένα ).Αν κάτι τέτοιο δεν γίνει η ΠΕΠΕ θα αποφασίσει για να πραγματοποιήσει μόνη της κινητοποιήσεις .

Το Διοικητικό Συμβούλιο απέρριψε με ψήφους 6-4 την πρόταση για να σταματήσει η πληρωμή αναπαύσεων και να χορηγούνται οι αναπαύσεις μέσα στο μήνα .

Υπέρ της πρότασης για την μη πληρωμή αναπαύσεων και την χορήγηση των ρεπό ψήφισαν η Εξέλιξη , η ΑΣΚΕ  η Δύναμη Έλξης κ η Συνεργασία .(4 ) 
Κατά ψήφισαν Νέα Έλξη και Δημοκρατική Συμπαράταξη (6) 



1 σχόλιο:

  1. Κάθε μέρα πληρωμής αναπαύσεων, είναι και μία ταφόπλακα στη μνήμη των μεταταγμένων συναδέρφων σας.
    Η τσέπη σας γεμίζει λεφτά, αλλά έρχεται κι η σειρά σας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή