Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Δημόσιο : Μισθοί πολλών ταχυτήτων - Έρχονται νέες μειώσεις !

Αλήθεια όσοι ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας το Ενιαίο Μισθολόγιο , ΑΝ ισχύσουν όλα αυτά, τι θα πουν στους εργαζομένους;
Αλλάζουν όλα με νέο μισθολόγιο  τον Σεπτέμβριο
- Σε τουλάχιστον τρεις κατηγορίες θα χωρίζονται οι υπάλληλοι
- Ανάλογα με την εκπαίδευση και την αξιολόγηση ο μισθό στο Δημόσιο
- Δείτε πως θα υπολογίζεται ο μισθός των υπαλλήλων και από πότε θα ισχύσουν οι αλλαγές

Το κύριο μέλημα του υπουργείου αυτή τη στιγμή είναι να ρίξει το μισθολογικό κόστος. Αυτό θα γίνει με διάφορους τρόπου. Ο εύκολος είναι οι περικοπές και οι καταργήσεις των παροχών.

Οι πρώτες που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι τα επιδόματα κατασκηνώσεων, παιδικού σταθμού, οι μεταφορές αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις η σίτιση, για όσους τη δικαιούνται.

Το μεγάλο μαχαίρι όμως έρχεται με το νέο μισθολόγιο που θα αρχίσει να ισχύει από τις αρχές του νέου έτους, ένα μισθολόγιο που ήδη διαμορφώνεται και θα αρχίσει να παρουσιάζεται το αμέσως επόμενο διάστημα ώστε να έχει πλήρως διαμορφωθεί μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.


Περίπου 300.000 υπάλληλοι θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους

 Με βάση το νέο μισθολόγιο οι υπάλληλοι θα χωρίζονται σε κατηγορίες. Οι κατηγορίες αυτές θα είναι συνδεδεμένες τόσο με την εκπαίδευση όσο και με τον βαθμό που παίρνουν στην αξιολόγηση.

Κάπως έτσι θα υπάρξουν αυξήσεις μισθού, έστω και μικρές, σε όσους έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ αντίστοιχα θα υπάρξουν μειώσεις, άγνωστο πόσο και πως σε όσους δεν διαθέτουν πτυχίο.

Παράλληλα όσοι δεν έχουν πτυχίο θα δουν και έμμεσες μειώσεις μέσω πιο αργής μισθολογικής ανέλιξης. Για παράδειγμα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι για τους υπαλλήλους μέσης και υποχρεωτικής εκπαίδευσης η αλλαγή βαθμίδας θα γίνεται ανά τουλάχιστον δύο χρόνια και όχι ανά ένα όπως θα συνεχίσει να ισχύει για τους κατόχους πτυχίων.

Κάπως έτσι δημιουργούνται εμμέσως πλην σαφώς υπάλληλοι διαφόρων ταχυτήτων. Οι διάφορες ταχύτητες μάλιστα θα αυξάνονται και από την αξιολόγηση με βάση την οποία ένα ποσοστό 15% θα αντιμετωπίζει πρόβλημα όπως πάγωμα μισθού κλπ.


Το πτυχίο και η αξιολόγηση θα καθορίζουν τον μισθό

 Ουσιαστικά από το νέο μισθολόγιο περίπου 250.000 υπάλληλοι θα έχουν κάποιο όφελος, καθώς είναι οι υπάλληλοι που είναι κάτοχοι πτυχίων, ενώ περίπου 300.000 υπάλληλοι που δεν έχουν πτυχίο θα βρεθούν με μισθούς μειωμένους και θα είναι αντιμέτωποι με πάγωμα μισθού για χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου