Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Τι συζητήθηκε σήμερα στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Πραγματικό ενδιαφέρον είχε η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας. Όχι τόσο για τις αποφάσεις που πάρθηκαν αλλά για ορισμένες τοποθετήσεις μελών του ΔΣ ( αλλά και του Προέδρου) που πραγματικά άφησαν άφωνους τους υπολοίπους.
Ξεκινάμε με τα όσα αποφασίστηκαν. Καταρχήν αποφασίστηκε ομόφωνα ότι 

η ΠΕΠΕ θα στηρίξει οικονομικά την προσφυγή των υποχρεωτικά  μετατασσομένων μηχανοδηγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το κόστος θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απο το Σωματείο.

Εγκρίθηκε το αίτημα 14 συναδέλφων απο την Δράμα για παροχή Νομικής Κάλυψης για να προσφύγουν δικαστικά για το θέμα των διανυκτερεύσεων. Το θέμα δεν περπατά συνδικαλιστικά και αποφασίστηκε η δικαστική οδός.  Επιπλέον η απόφαση επεκτάθηκε και για του συναδέλφους στην Πάτρα. Την υπόθεση θα χειριστεί δικηγόρος του Σωματείου.

Εγκρίθηκε η δαπάνη για έρευνα για το θέμα της ακτινοβολίας των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που δέχονται οι μηχανοδηγοί  στα δίκτυα που δουλεύουν υπό τάση και τις επιπτώσεις στην υγεία τους. Την έρευνα θα πραγματοποιήσει ο ο καθηγητής κ. Βασίλης Μακρόπουλος το επόμενο διάστημα. Θα κληθούν να συμμετέχουν συνάδελφοι , οι οποίοι θα υποβληθούν σε σειρά εξετάσεων αλλά και σε ερωτηματολόγιο.

Στο επικείμενο συνέδριο της ΑLE η εκπροσώπηση της ΠΕΠΕ θα γίνει απο τους Καπιτάνο(ΔΑΚΕ ) και Συρόπουλο(ΠΑΣΚ).

Η δικάσιμος για το θέμα για το γάλα έχει προσδιοριστεί στις 24 Νοεμβρίου 2014 ενώ θα τρέξουν προσεχώς και οι αγωγές για τις μειώσεις του μισθολογίου και το επικίνδυνο και ανθυγιεινό.
Εκφράστηκε με πύρινους λόγους , η αγανάκτηση - ιδιαίτερα απο την ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ- για την συμπεριφορά του Δ/ντη ΔΙΚΑΜ και για το θέμα της εγκυκλίου για το θέμα της αποζημίωσης για τους φοιτητές που σπουδάζουν εκτός έδρας.Δεν πάρθηκε καμία απόφαση για το θέμα.

Αποφασίστηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μαγνητοσκοπούνται οι συνεδριάσεις.

Το θέμα με τις δικαστικές αποφάσεις που εκρεμμούν για  τους  μηχανοδηγούς στην Λάρισα διευθετήθηκε και θα πληρωθούν άμεσα.

Υπήρξε εντελώς διαφορετική προσέγγιση απο τις παρατάξεις και διαφωνία για το θέμα της μεταφοράς των τεύτλων. Ο Πρόεδρος θεωρεί ότι αν γίνει αυτή εντάσεται στις δραστηριότητες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , αφού η εταιρεία θα έχει θετικό πρόσημο , ενώ διαφώνησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις που ζήτησαν άμεσα προσλήψεις και την ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων.
Η ΑΣΚΕ τόνισε πως Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και ότι θα πρέπει άμεσα να αποφασιστεί απο το Σωματείο, η πενθήμερη και οχτάωρη εργασία.(Διεκδίκηση για εφτάωρο).

Είχαμε και πάλι κουβέντα για την πρόσφατη ΣΣΕ , με τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να επικροτούν την υπογραφή της, ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ΣΣΕ απλά επιβεβαίωσε την πολιτική των μνημονίων και για αυτό καταψηφίστηκε απο τις υπόλοιπες παρατάξεις. Ο συνάδελφος Γενιδούνιας ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα των συναδέλφων του Μετρό που πληρώνονται - και δικαίως- 250Ε το μήνα για βρεφονηπιακό σταθμό(προσκομίζοντας αποδείξεις εξόδων) και για κάθε παιδί και μάλιστα χωρίς να έχουν υπογράψει ΣΣΕ ενώ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ , το ποσό φτάνει τα 500 Ε ετησίως.Δεν ψηφίσαμε την ΣΣΕ τόνισε γιατί απλά επιβεβαίωσε το ενιαίο μισθολόγιο. Αναρωτήθηκε μάλιστα πως θα καλυφθεί η προσωπική διαφορά που έχουν οι νεώτεροι μηχανοδηγοί τον προσεχή Οκτώβρη αν εφαρμοστούν τα όσα ακούγονται , χωρίς φυσικά να λάβει απάντηση.

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του Προέδρου του Σωματείου Τουρλή Βασίλη στην τοποθέτηση του Πασχάλη Γκαντζντικίδη  (και των υπολοίπων παρατάξεων) για το επίδομα ευθύνης. 
Ο Πρόεδρος είπε ότι το θέμα είναι πολιτικό , δεν πρέπει να συνδυάζεται καιροσκοπικά με το θέμα της μεταφοράς των τεύτλων ενώ κλείνοντας είπε πως ξέρει ότι 12 μηχανοδηγοί έχουν συνταξιοδοτηθεί χωρίς αυτό και ειρωνευόμενος τόνισε ότι  θα ασχοληθεί με αυτό όταν αυτοί γίνουν 46 (!!!!) συνδέοντας το με τις υποχρεωτικές μετατάξεις και επιρίπτοντας την ευθύνη  για αυτές σε όσους του ασκούν κριτική για το θέμα του επιδόματος ευθύνης.
Μάλιστα ο Πρόεδρος είπε ότι δεν ευθύνεται αυτός που όσοι φύγαν πριν την 1η Ιουνίου 2013 χάσαν το επικίνδυνο στις συντάξιμες αποδοχές γιατί κανείς δεν τους είπε να φύγουν !!!!
Πάντως εμείς απορούμε ,Πρόεδρε ποιος ήταν Γενικός Γραμματέας στο Σωματείο  την περίοδο των μετατάξεων; Και ποιος Πρόεδρος....
Μήπως κάποιος άλλος και δεν το είχαμε καταλάβει;

Κλείνουμε με την τοποθέτηση του συνάδελφου Φιλιπόπουλου (ΠΑΣΚ) που είναι ενδεικτική και των όσων συμβαίνουν στο ΔΣ. 

Ο συνάδελφος που κατηγορήθηκε ότι  στην συνάντηση με τον κ. Ζηλιασκόπουλο ζήτησε να παραμείνει με μπλοκάκι μετά την σύνταξιοδότηση του μηχανοστασιάρχης, τόνισε ότι αστειευόταν και ότι το είπε στον κ. Ρετσινά και όχι στον κ. Ζηλιασκόπουλο. (Εμείς τώρα τι να πούμε, να βγάλουμε το ηχητικό μήπως ;)

Όμως ο συνάδελφος Φιλιπόπουλος δεν έμεινε σε αυτά. Με γραπτό κείμενο (του ζήτησε ο συνάδελφος Γενιδούνιας να το δώσει για να το δημοσιεύσουμε και αρνήθηκε) μίλησε για περίεργα και ακατανόητα πράγματα που συμβαίνουν στον κλάδο,για την νέα τάξη πραγμάτων που κάποιοι έχουν κάνει σεμινάρια για αυτήν και η οποία ξεκινάει  μέσω του Internet και προσπαθεί να περάσει στον κόσμο τα μηνύματα που θέλει και να προβάλει κάποιους στο Σωματείο!

Η νέα τάξη πραγμάτων είπε ο συνάδελφος Φιλιπόπουλος , βαδίζει με άξονες και κατηγορίες ανθρώπων που είναι και τα νέα εργαλεία της. Ένα εργαλείο είπε είναι οι μεταμοντέρνοι , δεύτερο εργαλείο είναι η μηχανική της μεταποίησης των εννοιών , της αποδόμησης του μυαλού ( Ανέφερε και σαν παράδειγμα τον χορό του Ζαλλόγου που ειπώθηκε ότι αυτοκτόνησαν ενώ συνέβη το αντίθετο). Τρίτο εργαλείο είναι οι τεχνοδιανοητές που αλλοιώνουν τις αρετές και τις αξίες και τέταρτο οι δημοσιογράφοι. 
Με αυτές τις μεθόδους προχωράει η νέα τάξη πραγμάτων και τέτοια έχουμε και στο ΔΣ είπε ο συνάδελφος Φιλιπόπουλος.

Εκεί κάπου , χάσαμε την μπάλα , παρακαλώντας τον συνάδελφο να μας δώσει το γραπτό κείμενο του, αλλά δυστυχώς αρνήθηκε.

Άντε γειά σας είπε ο Γιάννης κλείνοντας και απευθυνόμενος σε όσους ασκούν κριτική στην πλειοψηφία του Σωματείου και στις αποφάσεις της.





1 σχόλιο:

  1. Αύριο δε θα θυμάται τι ειπε ο Γιάννης. Άστο το παιδί τι ασχολειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή