Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ο Βασίλης Τουρλής και η ΔΑΚΕ Έλξης μας βλέπουν στον ύπνο τους (κ στον ξύπνιο τους)*

Πρόεδρε τι θα βρούμε να πούμε
τώρα....
* Μια  απάντηση απο τον Κώστα Γενιδούνια
Ο Βασίλης Τουρλής  και οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Ελξης,όπου βρεθουν και όπου σταθούν βλέπουν ακόμα κ στον ύπνο τους και όχι μόνο στον ξύπνιο τους ,το στέκι της έλξης! Τους  έχουμε γίνει εμμονή κανονική!Σε κάθε ανάρτηση μας , ως απάντηση έρχεται ένας οχετός λάσπης απο την ΔΑΚΕ Έλξης. 
Γράψαμε λοιπόν ότι ο Διευθυντής της ΔΙΚΑΜ δεν πήρε
ένα τηλέφωνο τον μηχανοδηγό της 1511 που είχε το συμβάν με την νταλίκα , και ο ....Πρόεδρος του Σωματείου  και η ΔΑΚΕ τα έβαλε μαζί μας , λέγοντας ότι
τον μηχανοδηγό πήρε τηλέφωνο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και ότι ο Γενικός Γραμματέας Θεοδωρόπουλος ήταν μέσα στο τρένο... 

Και άλλοι δεκάδες μηχανοδηγοί τον πήρανε τηλέφωνο Πρόεδρε ,αλλά όχι εσύ. 
Δεν επικοινώνησες λοιπόν με κανένα απο τους μηχανοδηγούς που εμπλέκονται στα τελευταία συμβάντα , γιατί....δεν σε ψηφίζουν ! Ακόμα χειρότερα επειδή κάποιοι ήταν υποψήφιοι με την Εξέλιξη. Τόσο απλό.

Τέτοια πρεμούρα όμως για να προστατέψει έναν Διευθυντή  ούτε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει επιδείξει. Μόνο ο ....Τουρλής και η ΔΑΚΕ!


  1. Σηκώσαμε τις εικόνες απο τον εκτροχιασμό στο Θριάσιο για να δουν όλοι τι συνέβη και ο Βασίλης ο Τουρλής έδωσε εντολή να γραφτεί ότι στις φωτογραφίες υπάρχει κλειδούχους που έχει πέσει στο έδαφος και σφαδάζει για να στοχοποιήσει τον μηχανοδηγό! Αλήθεια που τον είδε; Την ίδια ώρα αναφορές μηχανοδηγών για όσα συμβαίνουν στο Θριάσιο και στο Ικόνιο ο Πρόεδρος του Σωματείου,τις έχει κάνει γαργάρα,για λόγους που αυτός και μόνο γνωρίζει.Ή δεν βλέπει καλά  (οι γιατροί για αυτό είναι και περνάμε και περιοδικές εξετάσεις έτσι δεν είναι ;) ή έχει τυφλωθεί απο το μίσος.
  2. Μιλήσα(-με) με όλους τους εμπλεκόμενους μετά την θέση σε αργία του συναδέλφου που άφησε το τρένο λόγω λάθους συνεννόησης στους Αγ. Αναργύρους  και ο Πρόεδρος έδωσε εντολή να γραφτεί ότι παρακάλαγα(με) συνδικαλιστή της κίνησης για να αθωώσει τον συνάδελφο. Αλήθεια πότε έγινε αυτό. Όταν ήδη είχε βγεί ο μηχανοδηγός σε αργία για 3 μέρες,ή όταν επικοινωνήσαμε με τον κ. Ζηλιασκόπουλο τονίζοντας τα αυτονόητα - ζητώντας απλά δικαιοσύνη,να κριθεί δηλαδή ο συνάδελφος πριν τιμωρηθεί (αν αποδειχτεί ότι ευθύνεται)Σε όλο αυτό το διάστημα ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών  που ήταν ; Στο 52 και διασκέδαζε γιατί ο μηχανοδηγός δεν τον ψηφίζει.Απών και εξαφανισμένος. Δεν επικοινώνησε ποτέ να μάθει τι συνέβη... 
  3. Αλήθεια έχει δικαίωμα ο Βασίλης ο Τουρλής,ο ορισμός του επαγγελματία συνδικαλιστή στον σιδηρόδρομο να μιλά για ατιμωρησία με αφορμή το συμβάν με τους παντογράφους για το Desiro στην Νερατζιώτισα;        Ποιος ; Αυτός που όταν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έμπαινε μέσα 250 εκ Ευρώ το χρόνο έβγαινε και έλεγε ότι όλα πάνε καλά.Που έδειχνε τις γραμμές στο Ρέντη με τα εμπορικά και έλεγε δέστε έργο που έχουμε, όταν όλα πηγαίναν τσάμπα;  Που ξέχασε τον Ασωπό και το εμπορικό σε ένα βράδυ; Που έπειθε το προσωπικό ότι το εμπορικό με τα 2 βαγόνια είχε ρήτρα και έπρεπε να πάει ακριβώς στην Θεσσαλονίκη; Αυτός που δεν μίλησε για το σκράπ και πόσα άλλα; Αυτός που επί Προεδρίας του , έχουν χάσει την ΖΩΗ τους μηχανοδηγοί και δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς ; Και έχει αλήθεια το δικαίωμα να μιλά για ζημιά 50 χιλιάδων και να στοχοποιεί τους μηχανοδηγούς (ποιος ;) ο Βασίλης ο Τουρλής. Την απάντηση την δώσαν οι ίδιοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι αντρίκεια και απο το πρώτο λεπτό αποδέχτηκαν ότι είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ! 
  4. Τολμά ο Βασίλης Τουρλής να μιλά για προσωπική  ευθύνη στις υποχρεωτικές μετατάξεις; Ποιος ; Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου εκείνη την περίοδο..Και φταίει λέει ένα μέλος του ΔΣ. Ούτε κάν ο Πρόεδρος τότε (Θεοδωρόπουλος) γιατί σήμερα είναι κολλητήρια( μετά απο 30 χρόνια φαγωμάρας)και πρέπει να έχει 7 ψήφους στις ψηφοφορίες. Γιατί πρέπει να ξεπουληθούν ΟΛΑ. Έτσι βολεύει.
Ντροπή και μόνο.

Τέτοιο μίσος και εμπάθεια απο συνδικαλιστή και παράταξη για  απλούς εργαζόμενους δεν έχουμε ξανασυναντήσει ΚΑΙ φυσικά τόση αγάπη για την Διοίκηση και μάλιστα σε καιρούς μνημονιακούς.

Θα μας αναγκάσεις Πρόεδρε να βγάλουμε ηχητικά ντοκουμέντα νωρίτερα απο όσο έχουμε προγραμματίσει.
Και μετά κάνε μας μήνυση , όπως είπες πρόσφατα σε συνεδρίαση στην ΠΟΣ και γέλαγε μαζί σου η αίθουσα στην συνεδρίαση των Διοικήσεων.

Και στην μήνυση γράψε ότι δημοσιεύσαμε την συνεδρίαση του ΔΣ και την συνάντηση του Σωματείου με τον κ. Ζηλιασκόπουλο , αυτήν ντε που έλεγες πάρε εσύ την δουλειά με τα τεύτλα και εμείς είμαστε εδώ..

Τώρα το ποιοι είναι το εμείς δεν το καταλάβαμε. Εκτός αν εννοείς την ΔΑΚΕ Ελξης. Τους 3 που σε ακολουθούν.


Βάλε μετά τους αιωνίους αδικημένους και αιωνόβιους φοιτητές (που κρύβανε το βιογραφικό τους απο το Σωματείο -όταν ήταν να τα στείλουν οι υποψήφιοι για την ERA στην ALE- για να μην τους ανακαλύψουμε) να γράφουν , τον Βαρδαμάνα να πετάει λάσπη (γνωστός ασπάλακας και κιοτής που μονίμως βρίζει τους πάντες ΑΛΛΑ δεν εμφανίζεται ποτέ σε συνελεύσεις) και τον κολλητό σου να πηγαίνει τα τρένα,να στέλνει σε 5νθημερη αργία συναδέλφους,να απειλεί τους βοηθούς και να σας φέρνει καφέδες της παρηγοριάς. Γιατί θα χρειαστείτε πολλούς απο δω και στο εξής. 


H  διαφωνία μας πρωτίστως είναι συνδικαλιστική και επ ουδενί προσωπική.

  • Εσύ και η ΔΑΚΕ (Έλξης) βλέπετε την ανάπτυξη (όπως είδες και τον πεσμένο κλειδούχο στις φωτογραφίες στο Θριάσιο-μάλλον θες γυαλιά Βασίλη) και εμείς όχι.
  • Βλέπετε ικανοποιητικούς μισθούς , εμείς όχι
  • Τα βλέπετε  όλα σαν μονόδρομο , εμείς όχι.
  • Δεν βλέπετε εντατικοποίηση στην δουλειά,εμείς το ζούμε (γιατί εργαζόμαστε όπως όλοι οι μηχανοδηγοί).
  • Εμείς θέλουμε την ανατροπή.Την αλλαγή πολιτικής,θέλουμε να διώξουμε το συνδικαλιστικά παρωχημένο προσωπικό που τα πούλησε ΟΛΑ,εσείς αντιστέκεστε λυσσαλέα γιατί είστε το κατεστημένο 30 χρόνων.
  • Για εσάς η συνδικαλιστική δράση περιστρέφεται γύρω απο τις υπηρεσιακές ανάγκες ,για εμάς γύρω απο τον εργαζόμενο.
  • Εμείς επιδιώκουμε την σύνθεση,είμαστε δίπλα σε κάθε μηχανοδηγό , εσείς είστε ένα και αυτό με την διάλυση, καλλιεργείτε συστηματικά τον φόβο και το μίσος μεταξύ των συναδέλφων.Κάνατε ότι μπορούσατε για να στοχοποιήσετε εργαζομένους και όχι πολιτικές.
  • Εμείς θέλουμε σύγχρονο Δημόσιο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του πολίτη, εσείς καίγεστε να στείλετε επίκουρους για τα τεύτλα, σπρώχνεται τον σιδηρόδρομο στον ιδιώτη,στηρίζετε την πολιτική των μη προσλήψεων προσωπικού εδώ και μια δεκαετία απο κορυφαίες θέσεις συνδικαλιστικής ευθύνης.Οργανώσατε απεργοσπασίες στα εμπορικά στην Λάρισα πέρυσι και φέτος το  Πάσχα στο ΜΘ.

ΚΑΙ να μην ξεχνάς Πρόεδρε.

ΕΜΕΙΣ , ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ θα τα αλλάξουμε όλα. Θα επαναφέρουμε την λέξη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , όπως φέραμε -ΜΕΤΑ απο μάχη με τους συνδικαλιστές στα δωματιάκια και την Διοίκηση στην Επιθεώρηση Εργασίας-και τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό.

Διαλύσαμε το τερατούργημα που έφτιαξες στο ΜΑΙ όπου αλώνιζες δεκαετίες ανεξάρτητα απο πολιτικές καταστάσεις.
Την εξάρτηση δηλαδή της ζωής του μηχανοδηγού απο έναν άνθρωπο,απο ένα συνδικαλιστή.Το τηλέφωνο στις 2 το μεσημέρι για την υπηρεσία της επομένης μέρας.Γιατί έτσι βόλευε την Εταιρεία,όχι τον εργαζόμενο.Την υπηρεσία.Και σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των μηχανοδηγών το αναγνωρίζει και το επικροτεί.
Και απο Σεπτέμβρη θα πάμε παραπέρα.

Φέραμε την διαφάνεια.Δημοσιεύσαμε τα στοιχεία.Βουλώσαμε τα στόματα και αποκαλύψαμε έτσι τους  "αδικημένους",αποστομώσαμε με αποδείξεις τους πρόθυμους συκοφάντες που μιλούσαν για κυκλώματα Πέμπτης και άλλα γραφικά, για να καλύψουν την συν-ενοχή τους στις παράγκες. 

Μπορούμε πλέον και απαντάμε στην λάσπη των παπαγάλων,ηχογραφούμε τις συνεδριάσεις του ΔΣ για να σωπάσουν τα σπασμένα τηλέφωνα.Και μπορούν επιτέλους όλοι να μαθαίνουν την αλήθεια και να ενημερώνονται για την διαφορετική άποψη. 

Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε. ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. 

Σήμερα τελειώνουμε μαζί σας και σας αφήνουμε πίσω. 

Αυτή είναι η ζωή , δεν προλαβαίνετε  πλέον να κάνετε μεγαλύτερο κακό.*

Μόνο τα τελευταία 10 χρόνια ζήσαμε.

Μετατάξεις-ενιαίο μισθολόγιο-κατάργηση ειδικού ορίου ηλικίας(58) στην συνταξιοδότηση(2008- Πετραλιά)-ιδιωτικοποίηση,ένταξη στο ΤΑΙΠΕΔ-μαύρα βαγόνια-σκάνδαλα επί σκανδάλων με έργα και εποινικιάσεις τροχαίου υλικού-  σοβαρά ατυχήματα(Μενίδι,Ασωπός-εμπορικό,Τρείς Γέφυρες)-υπερεργασία χωρίς προηγούμενο-πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις χωρίς επικίνδυνο και ανθυγιεινό-χωρίς το ευθύνης.
Πόσα άλλα να θυμηθούμε και να θυμίσουμε άραγε.Σε όλα ο Βασίλης Τουρλής βρισκόταν σε ηγετική θέση και η ΔΑΚΕ είχε την πλειοψηφία ή ήταν δεύτερη δύναμη. 
Και πάντα συνεπικουρούμενος απο την ΠΑΣΚ τα τελευταία 2 χρόνια. Για αυτό άλλωστε και σήμερα λυσσάτε απο κοινού εναντίον μας. 

*Βέβαια μπορεί να γίνει και η έκπληξη .Γιατί τα μπλοκάκια είναι της μόδας.

Γενιδούνιας Κώστας

Υ.Γ. Περαστικά και  απο την διαχειριστική μας ομάδα. Κάνατε ότι μπορούσατε για να απαξιώσετε το στέκι της έλξης. 
Προχτές το enikos.gr , αναδημοσίευσε ανάρτηση μας. 
Το κορυφαίο ενημερωτικό portal αναδημοσίευσε απο το blog των μηχανοδηγών!






1 σχόλιο:

  1. Ξεσκίστε τα πουλημένα τομάρια, που πάντα ήταν μέσα σε όλα. Και με τον Εκσυγχρονισμό και με τη Ν.Δ. και με τα Μνημόνια! Περιμένουμε αποκαλύψεις και να αρχίσουν οι ροχάλες και το φτύσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή