Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Λύση στο πρόβλημα με το καθεστώς ασφάλισης κ βαθμολογικής ένταξης των 22 βοηθών μηχανοδηγού

Για το θέμα βρέθηκε στην Καρόλου το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας Γενιδούνιας Κώστας , ο οποίος μας ενημέρωσε για τις ενέργειες και το θέμα που είχε ξεχαστεί. Αναλυτικότερα : 
Είναι γνωστό ότι ο κλάδος έλξης έχει ενταχθεί στο καθεστώς ασφάλισης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα με την ειδικότητα του
οδηγού μέσων σταθερής τροχιάς. Σε αυτήν την ειδικότητα εμπίπτουν και οι 22 συνάδελφοι που εργάζονται σαν βοηθοί μηχανοδηγού. Δυστυχώς ενώ η ένταξη τους έχει γίνει στον κλάδο απο τον περασμένο Ιούνιο , δεν είχε προχωρήσει η γραφειοκρατική διαδικασία με αποτέλεσμα να αναγράφονται μέχρι πρόσφατα  σαν υπάλληλοι γραφείου.
Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην είναι ασφαλισμένοι και στα ΒΑΕ αλλά στην απλή κλίμακα του ΙΚΑ έχοντας "χάσει" 8 μήνες πολύτιμα ένσημα στο καθεστώς των Βαρέων.

Ο συνδικαλιστής της Εξέλιξης συναντήθηκε σήμερα για το θέμα με τον Διευθυντή Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Φλωρόπουλο ο οποίος έκανε κ τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεννόηση με τους συναδέλφους στην ΔΑΔ.
Έτσι όπως όλα δείχνουν , στις 27 Γενάρη οι συνάδελφοι θα δουν οτι θα είναι ασφαλισμένοι στα ΒΑΕ και τον βαθμό αλλαγμένο στα εξοφλητικά τους (θα αναγράφεται βοηθός μηχανοδηγού) ενώ για την αναδρομική ασφάλιση τους θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τροποποιητικές καταστάσεις προς το ΙΚΑ κτλπ)..
Αυτό θα έχει συνέπεια να καταβάλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ένα επιπλέον ποσό στο ΙΚΑ , ενώ θα υπάρξουν και αναδρομικές κρατήσεις στους συναδέλφους (της τάξης του 2%) το μήνα μετά την ένταξη τους στα ΒΑΕ (που φυσικά προβλέπουν ειδικό καθεστώς ασφάλισης και συνταξιοδότησης). 

Όπως μας ενημέρωσε ο συνάδελφος Γενιδούνιας οι αναδρομικές κρατήσεις (όταν ολοκληρωθούν οι ενέργειες προς το ΙΚΑ ) θα γίνουν σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις για μην επιβαρυνθούν σημαντικά οι συνάδελφοι μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου