Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Τι συζητήθηκε στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Σε ήρεμο κλίμα - αλλά με ενδιαφέροντα θέματα-η σημερινή συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας αφού ενόψει πολιτικών εξελίξεων δεν υπάρχουν εξελίξεις που τρέχουν.
Αυτό που συζητήθηκε αφορούσε την μείωση του 25% και 
η απόφαση του Σωματείου να καταθέσει αγωγή για το θέμα.

Απόφαση που υλοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες και έτσι δικάσιμος για το θέμα ορίστηκε στις πρώτες μέρες του Απρίλη.Ωστόσο στην τοποθέτηση του το Προεδρείο τόνισε ότι ίσως δεν χρειαστεί να εκδικαστεί η υπόθεση αφού υπάρχει η πεποίθηση ότι οι Διοικήσεις θα εφαρμόσουν την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Υπήρξε και μια άποψη (Εξέλιξη) για την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε για το θέμα απο την πλευρά της ΠΟΣ (η απόφαση είχε βγεί τον περασμένο Σεπτέμβριο και η συνάντηση με τις Διοικήσεις έγινε προχτές)που στην ουσία εξυπηρέτησε τις Διοικήσεις να μετακυλήσουν το θέμα για μετά τις εκλογές ( και βλέπουμε).
Επίσης στον τομέα των δικαστικών διεκδικήσεων τρέχουν οι αγωγές για το γάλα και επικίνδυνο και ανθυγιεινό με την εκδίκαση των υποθέσεων να έχει προσδιοριστεί τους επόμενους μήνες(Φλεβάρη - Μάρτη).Σήμερα εγκρίθηκε και αίτημα συναδέλφων για να προβούν σε αγωγές για το θέμα της μισθολογικής εξομοίωσης των πτυχιούχων ΤΕΙ -ΑΕΙ αφού παρά τις ...διαβεβαιώσεις το θέμα δεν επιλύθηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.Τέλος η ΠΕΠΕ θα καλύψει όσους μηχανοδηγούς δεν είναι μέλη του ΤΑΝΠΣΕΥ για το θέμα του ακατάστατου ωραρίου, αφού θα γίνουν αγωγές με τον ίδιο δικηγόρο και έξοδα του Σωματείου μας.

Παρουσιάστηκε  απο τον Πρόεδρο Τουρλή Βασίλη ,  επιστολή απο την Τοπική Γραμματεία της Πάτρας που υπέγραφε η πλειοψηφία των συνδικαλιστών της Πάτρας ( ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ) και ζητούσε την πληρωμή των χιλιομέτρων που κάνουν οι μηχανοδηγοί με τα λεωφορεία καθώς και της διανυκτέρευσης,ενώ οι συνάδελφοι έκαναν και επιλογή υπηρεσιών απο τον Προαστιακό για να ενταχθούν σε κύκλωμα εργασίας.
Για το θέμα υπήρξε έντονη αντίδραση απο την Εξέλιξη , αφού όπως τονίστηκε ΔΕΝ συνεδρίασε ποτέ η Τοπική Γραμματεία για να στείλει επιστολή, ενώ ο συνάδελφος Γενιδούνιας ξεκαθάρισε πως η Εξέλιξη ΔΕΝ αποδέχεται τα υφιστάμενα - εξοντωτικά -κυκλώματα εργασίας στον Προαστιακό και δεν μπαίνει σε συζήτηση για την διαχείριση προσωπικού.Είναι αξιοπερίεργο είπε, το ότι οι ίδιοι που σήμερα ζητούν διαχείριση των υπηρεσιών πρόσφατα με άλλη επιστολή τους καταδίκαζαν τις ίδιες υπηρεσίες.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας της κυκλοφορίας που τέθηκαν απο μέλη του ΔΣ (Γκαντιτζικίδης) ενώ υπήρξε και πάλι έντονος προβληματισμός για την έλλειψη προσωπικού που έχει εξοντώσει τους μηχανοδηγούς.
Ο συνάδελφος Λειβαδιώτης αναφέρθηκε σε τοπικά προβλήματα του ΜΘ (έλλειψη υπηρεσιακού αυτοκινήτου κτλπ)  ζητώντας την άμεση επίλυση τους ενώ ζήτησε να μάθει και τα κριτήρια με τα οποία έγιναν οι πρόσφατες τοποθετήσεις (χωρίς να πάρει απάντηση).

Τέλος ομόφωνα αποφασίστηκαν αλλαγές στο καταστατικό του ΤΑΠΕΛ- σε συνέχεια της συνεδρίασης του ΣτΑ- με τα ποσά για ασθένειες να αυξάνονται σε αρκετές περιπτώσεις , ενώ πλέον θα υπάρχει πρόβλεψη και για τα παιδιά που εισάγονται σε Τριτοβάθμιες Σχολές (αναδρομικά απο 01 Σεπτεμβρίου 2014), για τα παιδιά συναδέλφων που κάνουν πρωταθλητισμό(σε Εθνικές Ομάδες) ενώ θα δεσμευτεί ένα ποσό για μελλοντικές δικαστικές διεκδικήσεις (εφάπαξ κτλπ).Το ποσό θα ισούται στο 40% του αποθεματικού του Ταμείου.

Το στέκι της έλξης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου