Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ είναι (φυσικό ότι) δεν αρέσουν στο ΤΑΙΠΕΔ

Για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο χαρακτήρισε - μάλιστα - «εγκληματικό όργανο εκποίησης της δημόσιας περιουσίας», δεσμεύτηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην

παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Βαλαβάνη, με τίτλο «Η αρπαγή της Ελλάδας. Χρέος και ιδιωτικοποιήσεις - Ένα κοινοβουλευτικό χρονικό», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

«Από τη Δευτέρα ελπίζουμε να υπάρχει κυβέρνηση της Αριστεράς, ώστε η τρόικα να αποτελεί παρελθόν, τα μνημόνια να καταργηθούν και να αρχίσουν να ξηλώνονται ένας προς έναν οι εφαρμοστικοί τους νόμοι», επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και επανεξέταση των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν προχωρήσει, με στόχο «να φέρουμε σημαντικής αξίας ακίνητα και κρίσιμες υπηρεσίες (που σχετίζονται με κοινωνικά αγαθά), ξανά υπό δημόσιο έλεγχο».

Όπως είναι φυσικό, οι ανωτέρω δηλώσεις δεν «άρεσαν» σε στελέχη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Με ενδιαφέρον αναμένεται, εάν οι ανωτέρω εξαγγελίες γίνουν πράξη, εφόσον επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή μετά τις εκλογές υπάρξουν «δεύτερες σκέψεις» ή «νέα δεδομένα».

Στον τομέα των μεταφορών και υποδομών «τρέχουν» σημαντικές αποκρατικοποιήσεις. Ήδη, έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος για τα περιφερειακά αεροδρόμια και - θεωρητικά – το επόμενο διάστημα αναμένονται οι δεσμευτικές προσφορές για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ, ΟΛΠ και ΟΛΘ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου