Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Πότε είχε αποφασίσει το Σωματείο των Μηχανοδηγών να κάνει αγωγή για τις μειώσεις του 25+25% ; (Και ΔΕΝ έκανε;)

Σοβαρά  ερωτηματικά για  όσους έχουν την ευθύνη για την λειτουργία του Σωματείου και την προάσπιση των συμφερόντων των μηχανοδηγών!
Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό καθώς όπως αποκαλύπτει το στέκι της έλξης το Σωματείο μας είχε πάρει την απόφαση να γίνει η αγωγή στην συνεδρίαση της 
Θεσσαλονίκης στις 21 Οκτωβρίου 2013!


Πέρασαν δηλαδή 15 ολόκληροι μήνες για να καταθέσει αγωγή το Σωματείο των μηχανοδηγών!
Και ρωτάμε δημόσια τον Πρόεδρο και τον πρόσφατα παραιτηθέντα Γραμματέα της ΠΕΠΕ.

Συνάδελφοι θα εξηγήσετε στους μηχανοδηγούς ΓΙΑΤΙ δεν κάνατε την αγωγή παρά το ότι αυτή είχε αποφασιστεί ΟΜΟΦΩΝΑ; 
Γιατί περιμένατε 15 μήνες.
Ποιος ο λόγος της αναμονής. 

Έπρεπε να έρθει μια ευνοϊκή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το θέμα που αφορούσε εργαζόμενους σε Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης τον Σεπτέμβριο του 2014 για να θυμηθείτε τον Γενάρη του 2015 ότι  υπάρχει ακόμα διεκδίκηση;
Γνωρίζετε ότι απο τον Οκτώβρη του 2013 που πάρθηκε η ομόφωνη απόφαση , έχουν συνταξιοδοτηθεί ΔΕΚΑΔΕΣ μηχανοδηγοί με μειωμένες τακτικές αποδοχές επειδή υπέστήσαν διπλή μείωση και σήμερα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη;
Γνωρίζετε  ότι οι παλαιοί μηχανοδηγοί επί 18 μήνες πλήρωναν την διπλή μείωση και εσείς δεν κάνατε απολύτως τίποτα;

Μετά την σημερινή αποκάλυψη που κάνει το στέκι της έλξης ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον καμία αμφιβολία στους μηχανοδηγούς για το αν η πλειοψηφία του Σωματείου (ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ) υπερασπίσθηκε τα συμφέροντα τους.

Δεν είναι δυνατό  να πέρνει ένα Σωματείο μια απόφαση τον Οκτώβρη του 2013 και αυτή να υλοποιείται τον Γενάρη του 2015 υπό τον πανικό ότι άλλοι εργαζόμενοι κέρδισαν το θέμα.

ΔΕΝ είναι δυνατό να αφήνουν Σωματείο και Ομοσπονδία να υποτιμούν την νοημοσύνη μας οι Διοικήσεις και σήμερα να λένε ότι θα " δουν το θέμα μετά τις εκλογές" όταν ΟΛΟΙ γνωρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν και άλλο χρόνο.

Ξέρουμε ότι οι συνδικαλιστές που μέχρι χτες σιωπούσαν,βάζοντας ΠΛΑΤΗ στις μνημονιακές Διοικήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι να ανεβαίνουν στα κεραμίδια πουλώντας επανάσταση.Ενδεχομένως θα αρχίζουν και πάλι να βρίζουν το στέκι της έλξης που αποκαλύπτει την ανυπαρξία τους(και όχι μόνο).

'Ερχονται και εκλογές στο Σωματείο και έχουμε πολλά να δούμε στα προσεχώς.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ αν έχουν το ΘΑΡΡΟΣ να κοιτάξουν στα μάτια τους μηχανοδηγούς και να εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΝ την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση που έλαβε το ΔΣ του Σωματείου μας.

Ρωτάμε ΔΗΜΟΣΙΑ και αφήνουμε τους μηχανοδηγούς να κρίνουν.

                     ΓΙΑΤΙ ;

Το στέκι της Έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι το θέμα τέθηκε επαννειλημένως (και σε συνελεύσεις τον Μάρτη του 14 όταν και ρωτάγαμε τις ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ που είναι οι αγωγές).
    Όπως ξέρω ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ έχουν επανειλημένα συναντηθεί με το Δικηγορικό γραφείο που έχει τα θέματα.
    ΠΟΤΕ δεν ενημέρωσαν κανέναν.
    Ούτε καν για την τελευταία αγωγή που καταθέσαμε και θα δικαστεί στις 2 Απρίλη.
    ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ έχουν καταλύσει την δημοκρατική λειτουργία της ΠΕΠΕ, έχοντας παραβιάσει επανειλημένως το καταστατικό.
    Το Σωματείο λειτουργεί με πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα αποτελέσματα σε όλα αυτά είναι εμφανή στην καθημερινότητα του κάθε μηχανοδηγού.
    Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
    Δικαιώνεται απόλυτα και η απόφαση της Εξέλιξης για αποχώρηση απο το Προεδρείο του Σωματείου τον Αύγουστο του 2014.

    Γενιδούνιας Κώστας - Μέλος ΔΣ ΠΕΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή