Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Επιστολή της ΠΟΣ για την φύλαξη των ισόπεδων διαβάσεων

Στην επιστολή αναφέρεται και η καταγγελία στο ΣΕΠΕ που αποκάλυψε χτες το στέκι της έλξης, σε μια ακόμα ανάρτηση που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση.
Κύριοι, 
Πρόσφατα εν μέσω εορτών των Χριστουγέννων υλοποιήσατε την απόφασή σας εκχωρώντας τη δραστηριότητα της φύλαξης Ισοπέδων Διαβάσεων του Α’ Τμήματος Γραμμής Αθηνών, στην εταιρεία
Swedish Systems Security ΜΟΝ.ΕΠΕ.
Παρά τις δικές μας αντιδράσεις που αιτιολογήθηκαν πλήρως σε όλες τις συναντήσεις μας - καθώς θεωρούμε ότι το όλο εγχείρημα αντίκειται στις κανονιστικές διατάξεις - εσείς μας διαβεβαιώνατε ότι όλα έχουν καλώς κι ότι αυτή η λύση είναι αναγκαία για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του σιδηροδρόμου.
Μόλις χθες, υπέπεσε στην αντίληψή μας έγγραφο του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του τμήματος Χαλκίδος, το οποίο σας επισυνάπτουμε, που αναφέρει πέραν των άλλων, ότι ο εργαζόμενος της εταιρείας κατά δήλωσή του είναι ανεκπαίδευτος.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε να μας γνωστοποιήσετε όλα τα έγγραφα που πιστοποιούν την εκπαίδευση των εργαζομένων της προαναφερόμενης εταιρείας, καθώς και τις κανονιστικές διατάξεις που επιτρέπουν την εκχώρηση της δραστηριότητας φύλαξης Ισοπέδων Διαβάσεων σε τρίτους, οι οποίοι μάλιστα δε διαθέτουν εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο. 
Γνωρίζετε καλά ότι φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη για την ασφαλή διέλευση των αμαξοστοιχιών από τις διαβάσεις που σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται εάν προηγουμένως δεν εξασφαλίζεται η ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων και αμαξοστοιχιών.
Επανερχόμαστε στις (επανειλημμένως) κατατεθειμένες προτάσεις μας για προσλήψεις προσωπικού, καθώς πιστεύουμε ότι είναι η μόνη λύση για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου, αποφεύγοντας έτσι οποιουσδήποτε κινδύνους καθώς το εξειδικευμένο σιδηροδρομικό αντικείμενο υποχρεούται να πραγματοποιείται από επαγγελματίες σιδηροδρομικούς.  

       Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

             ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ


ΠΡΟΣ: 1. Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ.Παν.Θεοφανόπουλο
                         2. Διευθυντή Γραμμής – κ. Χρ.Πανόπουλο
                         3. Προϊστάμενο Υπηρεσίας Γραμμής Κεντρικής & Νοτίου Ελλάδος – κ. Δημ.Τζιβάρα
                         4. Προϊστάμενο Τμήματος Γραμμής Αθηνών – κ. Ευαγ.Χριστόγιαννη
ΚΟΙΝ:  Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ.Αθαν.Ζηλιασκόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου