Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος σχολιάζει το εκλογικό αποτέλεσμα

Θωρακίστε το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γράφει ο κύριος Ζηλιασκόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κάνοντας έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος στην  Εφημερίδα των Συντακτών.Αναλυτικότερα αναφέρει > 
Ο ελληνικός σιδηρόδρομος βρίσκεται στην πιο σημαντική καμπή της 150χρονης ιστορίας του. Μετά από μια επώδυνη προσπάθεια αναδιοργάνωσης και με θυσίες από τους εργαζόμενους, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετατράπηκε από έναν
περιφερειακό προβληματικό σιδηρόδρομο σε κρίσιμο κρίκο παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων μεταφοράς προϊόντων από την Ασία στην Ευρώπη. Το εγχείρημα της εκτέλεσης δεκάδων δρομολογίων μεταφοράς προϊόντων από τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης στην Κεντρική Ευρώπη στέφθηκε με επιτυχία και κέρδισε την εμπιστοσύνη παγκόσμιων κολοσσών, με αποτέλεσμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλέον να αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία. Επιπλέον, υπάρχουν ουσιαστικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, πρωτογενώς στον σιδηρόδρομο και δευτερογενώς σε εργασίες προστιθέμενης αξίας επί των διερχόμενων εμπορευμάτων (συναρμολόγηση, μεταποίηση, logistics).

Η επόμενη μέρα για τον ελληνικό σιδηρόδρομο είναι κρίσιμη και απαιτεί σημαντικές και άμεσες αποφάσεις. Επίσης, για να θωρακίσει την προοπτική του, είναι αναγκαίο να προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με άλλες σιδηροδρομικές εταιρείες των Βαλκανίων και παγκόσμιους διακινητές εμπορευμάτων, στοχευμένες επενδύσεις σε υποδομές και πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Θανάσης Ζηλιασκόπουλος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου