Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΟΣ για συνάντηση με Διοικήσεις ( Δικαστικές αποφάσεις)

 Πλήρης επιβεβαίωση για όσα έγραψε χτες το στέκι της έλξης.
Συνάδελφοι,
Το Προεδρείο της Π.Ο.Σ. συναντήθηκε στις 13/1/2015 με τις Διοικήσεις των εταιρειών του Ομίλου για το ζήτημα της διπλής μείωσης πέραν του 25% αποδοχών σε μεγάλη μερίδα εργαζομένων που είχε επιβληθεί με τους νόμους 4024/11 και 4093/12 αλλά και
την εγκύκλιο εφαρμογής του Υπουργείου Οικονομικών. 
Η Π.Ο.Σ. από την αρχή της εφαρμογής αντέδρασε και ζήτησε από τις Διοικήσεις να μην προχωρήσουν στην άδικη αυτή διπλή περικοπή των αποδοχών, καταθέτοντας μάλιστα και ασφαλιστικά μέτρα. Οι Διοικήσεις όμως, οχυρώθηκαν πίσω από την εφαρμοστική εγκύκλιο του Υπουργείου. Το Ελεγκτικό Συνέδριο εξέδωσε απόφαση με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η μείωση πέραν του 25% η οποία γνωστοποιήθηκε στις Διοικήσεις οι οποίες εξακολουθούν ακόμη να εφαρμόζουν την προηγούμενη εγκύκλιο.
Κατά τη συνάντηση ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ απάντησε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «καταλαμβάνει» κι εμάς. Στο επόμενο Δ.Σ. θα εισηγηθεί για θετική απόφαση με βάση τη θετική εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας και κατόπιν θα απευθυνθεί στο Γενικό Λογιστήριο διότι η μισθολογική δαπάνη στον ΟΣΕ είναι ανελαστική καθώς χρηματοδοτείται από το κράτος και θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο προκειμένου να αποδοθούν στους εργαζόμενους οι υπερβάλλουσες κρατήσεις. 

Από την πλευρά των άλλων Διοικήσεων, ειπώθηκε ότι το ζήτημα εξετάζεται από τις νομικές υπηρεσίες των εταιρειών και θα καταβληθούν οι διαφορές που προκύπτουν καθώς δεν απαιτείται έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου.

Συνάδελφοι,
Η Π.Ο.Σ. σε αντίθεση με ότι ισχυρίζονται διάφοροι, ποτέ δεν εγκατέλειψε τη διεκδίκηση αυτού του ζητήματος καθώς πίστευε ότι ήταν μια αυθαίρετη ερμηνεία από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών των προαναφερόμενων νόμων.
Καλούμε την Κυβέρνηση και τις Διοικήσεις να αποκαταστήσουν τη νομιμότητα και να καταβάλλουν στο προσωπικό αυτά που αδίκως παρακρατήθηκαν.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου