Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τρέχουν για να κλείσουν "υποχρεώσεις" στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Εν όψει Εθνικών Εκλογών και της διαφαινόμενης αλλαγής Κυβέρνησης, αυτό που παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες (και συνομιλώντας με πολλούς συναδέλφους) είναι η αγωνία της Διοίκησης για να κλείσουν εκκρεμείς υποθέσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί 
οι Διοικούντες θεωρούν την θέση τους επισφαλή.

Θυμίζουμε ότι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ-και όχι μόνο αλλά και στον ΟΣΕ κτλπ-  έχουν ασκηθεί ακραίες πολιτικές απο το 2009.
Κλείσιμο του σιδηροδρομικού δικτύου, χιλιάδες μετατάξεις (με αυτές των μηχανοδηγών να μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στην μνήμη της Ελληνικής Κοινωνίας), ακραίες μισθολογικές περικοπές.
Όλα αυτά φυσικά στο όνομα της δήθεν εξυγίανσης, που επέφερε πλεονασματικούς ισολογισμούς(που η ανάγνωση τους σηκώνει πολύ συζήτηση) προκειμένου η εταιρεία να ιδιωτικοποιηθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. 

Η διαφαινόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει δεσμευτεί για δημόσιο σιδηρόδρομο (το είπε ξεκάθαρα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σήμερα στο Εργοστάσιο Πειραιά) προφανώς φέρνει τις Διοικήσεις  αντιμέτωπες με μια νέα πραγματικότητα με αβέβαιο μέλλον και έτσι προσπαθούν να κλείσουν τις όποιες εκκρεμότητες υπάρχουν.
Συνήθης πρακτική στο Εγχώριο γίγνεσθαι.

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε ποιο συγκεκριμένοι αν χρειαστεί.

Μέχρι τότε θυμίζουμε σε όλους ότι οι μηχανοδηγοί ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ.

Το Video που είχε φτιάξει συνεργάτης μας και είχε δημοσιεύσει το στέκι της έλξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου