Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

O πλούτος στα χέρια των ολίγων, στο... 1% του παγκόσμιου πληθυσμού


Τι δεν καταλαβαίνουμε άραγε; 
Ο πλούτος που συγκεντρώνει το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πλέον μεγαλύτερος από τον πλούτο που κατέχει το 99% σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Oxfam». Και μάλιστα επιταχύνεται ο ρυθμός αύξησης του πλούτου που κατέχει το 1%, καθώς το 2015 αναμένεται να φτάσει
το 50%, ενώ από 44% που ήταν το 2009, μέσα στο 2014 έγινε 48%.


Σύμφωνα με την έκθεση της «Oxfam», η έκρηξη των ανισοτήτων και η διεύρυνση με ταχείς ρυθμούς του χάσματος μεταξύ των πλουσιότερων στον πλανήτη και του υπόλοιπου πληθυσμού, αποτελεί τροχοπέδη για την καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας.

Τον Οκτώβριο, σε άλλη έκθεση από το τραπεζικό κολοσσό «Credit Suisse», αναφερόταν επίσης ότι το πλουσιότερο 1% των ανθρώπων που κατέχουν σχεδόν το μισό του παγκόσμιου πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου