Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών για Συμβάσεις στην ΕΕΣΣΤΥ

Η 10μηνη ανανέωση των Συμβάσεων Συμβούλων και συνεργατών του Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού) κ. Αγιάσογλου την 29/12/2014, χωρίς να έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, θα πρέπει να συνδυασθεί με την
αποτυχημένη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα και οδήγησε σε εκλογές. 
Επισημαίνουμε ότι, η μη ανανέωση των συμβάσεων δεν θα δημιουργούσε κανένα λειτουργικό πρόβλημα  στην εταιρεία, καθώς θα συνέχιζαν να ισχύουν μέχρι την λήξη τους, αρκετούς μήνες αργότερα.

Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους εργαζόμενους που απασχολούνται στην ΕΕΣΣΤΥ, αλλά πρέπει να καταγγέλλουμε τις πρακτικές κάλυψης παγίων αναγκών στις ΔΕΚΟ, μέσω εργολάβων και συμβούλων, όπως και την ανάθεση έργων και μελετών σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Οι ΔΕΚΟ δεν αποτελούν πεδία άσκησης πολιτικών φιλοδοξιών και πρακτικών εξυπηρέτησης συμφερόντων είτε των διοικούντων είτε των κομμάτων που κυβερνούν.

Οφείλουμε λοιπόν, να θέσουμε υπόψη των συναδέλφων τα παραπάνω και να δηλώσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε, ούτε θα επικυρώσουμε παρόμοιες πολιτικές.

Δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ανάληψης της κυβερνητικής εξουσίας, είναι η κάλυψη των παγίων αναγκών του σιδηροδρόμου, να γίνεται από το μόνιμο προσωπικό του και μέσω προσλήψεων τακτικού προσωπικού με διαφανείς διαδικασίες.  Το Συντονιστικό Γραφείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου