Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Τα μέτρα λιτότητας ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης!!!

Ο φόβος πολιτικών αλλαγών στην Ελλάδα, κάνει τους Ευρωπαίους να πούν αλήθειες και να αλλάξουν στάση....
Tα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε» είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε τηλεοπτική εκπομπή στο γαλλικό Canal Plus. «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε
ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα" πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως οι δηλώσεις Σουλτς «επιβεβαιώνουν πως τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές. Ο μύθος της "υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης"» καταρρέει.

Η παρέμβαση αυτή έχει μεγάλη σημασία για πολλούς λόγους. 
Πρώτον γιατί ο Μάρτιν Σουλτς δεν είναι κάποιος τυχαίος αλλά νυν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κι επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών στο Στρασβούργο εδώ κι αρκετά χρόνια. Δεύτερον γιατί ενώ είχε στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στις Ευρωεκλογές του περασμένου Ιουνίου, τώρα κάνει δήλωση που "καίει" την κυβέρνηση, λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Τρίτον, γιατί η διατύπωσή του αυτή καθαυτή διαψεύδει τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά που στο τελευταίο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας λέει αναφερόμενος στις θυσίες του ελληνικού λαού πως "δεν είχε άλλη επιλογή". 

Κι όμως, σύμφωνα με το Μάρτιν Σουλτς, που δεν είναι ούτε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε Podemos, είχε....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου