Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Αυτά που ξέρατε....ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ !!

Πολλοί συνάδελφοι (μηχανοδηγοί και βοηθοί)έχουν επικοινωνήσει μαζί μας, αναφερόμενοι σε φήμες που κυκλοφορούν-και διακινούν τα γνωστά παπαγαλάκια- για αλλαγές στα κυκλώματα εργασίας, για νέες διανυκτερεύσεις με τις οποίες σχεδιάζεται να επιφορτιστεί το ΜΑΙ, με εμπορικά που θα πηγαίνουν Θεσσαλονίκη με την ίδια ομάδα απο ΜΑΙ , με επικουρίες και διάφορα άλλα (και άκρως επικίνδυνα).
Σε όλα αυτά τα σενάρια η απάντηση μας είναι απλή. Όσοι τα διακινούν,
να ξεχάσουν αυτά που ξέραν.Για όσους δεν το συνειδητοποίησαν η λογική του βάλτε πλάτη  τελείωσε στις 14 Μαίου με το σαφές μήνυμα που έστειλε η πλειοψηφία των μηχανοδηγών στις εκλογές του Σωματείου.
ΣΑΦΗΣ προτεραιότητα  είναι οι ανάγκες του προσωπικού έλξης σε άδειες, ρεπό και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Επίσης και ενόψει των συζητήσεων για την ΣΣΕ που αναμένονται να μπούν στην τελική ευθεία, οι δικαιολογίες για "Υπουργική Απόφαση¨ για το ευθύνης, καταρρίφθηκαν με την επιστολή της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου στην ΟΣΥ.
Η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οφείλει - μεταξύ και άλλων υποχρεώσεων της- να αποκαταστήσει τα όσα έγιναν πέρυσι σε βάρος του κλάδου μας και να αφήσει κατά μέρους τις δικαιολογίες για ένα θέμα που ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ σαν κλάδος.

Προσλήψεις ΧΤΕΣ, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των μηχανοδηγών και σιδηροδρομικών, Δημόσιος ενιαίος σιδηρόδρομος.

Όλα τα υπόλοιπα, ξεχάστε τα. Απλά. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών


1 σχόλιο:

  1. Και μέσα σε όλα έχουμε και τους δούρειους ίππους.
    Ο γνωστός γραφικός λίγο πολύ υποστηρίζει για το ευθύνης, ότι χορηγείται μόνο σε καμιά 500αριά εργαζόμενους στην ΟΣΥ.Δηλαδή λέει ο γραφικός και αμετανόητος ότι ένας στους 9 στην ΟΣΥ είναι προϊστάμενος!
    Εκτός αυτών, η μεγαλοφυΐα συνεχίζει να παπαγαλίζει.
    Δεν μπορεί λέει να γίνει Νομοθετική Ρύθμιση για το ευθύνης.Είναι πολύ δύσκολη, και δεν είδε και την Βαλαβάνη να κινείται προς αυτήν.
    Όταν ρωτήσεις τον φωτεινό παντογνώστη του κλάδου πως είναι δυνατόν στην ΟΣΥ το ευθύνης να έσπασε σε 6-7 κατηγορίες ΧΩΡΙΣ Νομοθετική Ρύθμιση σε κοιτάζει σαν χάνος. Σαν βλάκας δηλαδή.
    Ορισμένοι βλάκες είναι και πρόστυχα ηλίθιοι. Την ανικανότητα τους προσπαθούν να την χρεώσουν στους άλλους.Και την δική του -που δεν τον ψήφισε ούτε ο εαυτός του στην έδρα του -προσπαθεί να την δικαιολογήσει με το να λέει ότι κορόιδεψαν τους συναδέλφους όσοι έχουν αναγάγει το ευθύνης σε κομβική διεκδίκηση.
    Εγώ θα του έλεγα το εξής.
    Ξαναδιάβασε την ΣΣΕ της ΟΣΥ και εξήγησε ΧΑΝΕ, πως το επίδομα εκεί έσπασε σε 6-7 κατηγορίες. Αίτημα που έχει υιοθετήσει και η ΠΟΣ μετά το περυσινό φιάσκο, αφού συμβαίνει και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που ΙΣΧΥΕΙ και το γαμημένο το ενιαίο μισθολόγιο.
    Αλλά τι να πεί ο καημένος που είναι η ουρά της ΔΑΚΕ.
    Ποιος του δίνει σημασία. Το μόνο που κάνει συνεχώς είναι να δίνει επιχειρήματα στην αντίπαλη πλευρά.Ποιος ταξικός εχθρός, αυτός να έχει δίκιο και να πα να γ....ο συνάδελφος!
    Φυσικά όπως ορίζει η ταξική του συνείδηση δεν ξεχνά και να πληρώνεται 5 ρεπό κάθε μήνα και να δηλώνει πάντα ρεπό στις απεργίες. Όπως κάθε καλός συνειδητοποιημένος προλετάριος.
    Keep walking.

    ΑπάντησηΔιαγραφή