Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Χοντρή παραπληροφόρηση απο την ΔΑΚΕ Έλξης

Σοβαρό ατόπημα απο την ΔΑΚΕ Έλξης που βρίσκεται σε άλλη διάσταση τον τελευταίο καιρό.Πραγματικά απορούμε....
Όπως είδαμε η ΔΑΚΕ Έλξης αναφέρει ότι οι μηχανοδηγοί έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα νέα κυκλώματα εργασίας στον Προαστιακό,πράγμα που ΔΕΝ 
συμβαίνει σε καμία περίπτωση.

Οι συνάδελφοι της Πάτρας που έκαναν συνέλευση την Πέμπτη συνέταξαν επιστολή στην οποία αναφέρουν ότι τα νέα κυκλώματα είναι στην ίδια λογική με τα προηγούμενα  (και φυσικά , όχι χειρότερα)-δεν βελτιώνουν το πρόβλημα- καθώς δεν βάζουν ως έδρα έναρξης εργασίας το μηχανοστάσιο της Πάτρας. Αυτό έχει σαν συνέπεια και προφανές αποτέλεσμα να μην προσμετράτε στον χρόνο εργασίας,ο χρόνος μετάβασης στο Κιάτο.

Γεγονός που αυτή την στιγμή δεν μπορεί να επιλυθεί καθώς οι συνάδελφοι έχουν προσφύγει δικαστικά για το θέμα μετά την επί χρόνια κοροϊδία που γινόταν σε βάρος τους. (ζητώντας και τις διανυκτερεύσεις τους,αίτημα που στήριξε η ΠΕΠΕ οικονομικά αλλά και με την παρουσία του Προέδρου στο Δικαστήριο κατά την εκδίκαση).
Θυμίζουμε τους εκβιασμούς που είχαν υποστεί για μεταθέσεις κτλπ ,που αντιμετωπίστηκαν απο την ΠΕΠΕ αλλά έφτασαν και μέχρι το Ελληνικό Κοινοβούλιο.Και θυμίζουμε ότι εξαιτίας αυτού του εκφοβισμού,δεν συμμετείχαν όλοι οι συνάδελφοι στην αγωγή.

Μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνείται να προγραμματίσει ως έδρα την Πάτρα αφού θεωρεί ότι θα δημιουργήσει δεδικασμένο.
Ωστόσο μετά απο 3 χρόνια έχουν αρχίσει να υπολογίζονται απο 1η Οκτωβρίου οι υπερωρίες που προκύπτουν για τους συναδέλφους.
Το στέκι της έλξης τονίζει το αυτονόητο, ότι οι συνάδελφοι μας έχουν ΔΙΚΙΟ.

Επίσης οι συνάδελφοι στην επιστολή τους ζητούν να λυθεί το θέμα με το ταξί της μετακίνησης τους απο και προς το ξενοδοχείο του Κιάτου, το οποίο ήδη συζητείται με την ΔΙΚΑΜ (που έχει θετική ανταπόκριση μέχρι στιγμής σε πολλές εκρεμμότητες του κλάδου).

Σημειώνουμε ότι τα νέα κυκλώματα εργασίας με τα οποία καταργούνται τα εξοντωτικά δεκάωρα στον Προαστιακό Aθήνας είχαν δοθεί έγκαιρα στους τοπικούς αντιπροσώπους ενώ πλέον δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ παραβίαση του χρόνου μηχανοδήγησης όπως συμβαίνει με τα σημερινά κυκλώματα εργασίας. 
Έχει σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο του πήγαινε έλα,ανούσια,ενώ υπάρχει ισοκατανομή δρομολογίων σε όλες τις υπηρεσίες,ανά μηχανοστάσιο.
Οι υπηρεσίες δόθηκαν και στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου.
Την Δευτέρα και Τρίτη αναζητήθηκε για να ενημερωθεί και  ο Προϊστάμενος του Κιάτου απο τον Πρόεδρο του Σωματείου αλλά δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο του Σωματείου που ρύθμιζε ¨προσωπικές του διευθετήσεις" όπως ανέφερε η ΔΑΚΕ Έλξης.
Όλη την εβδομάδα βρισκόταν στα γραφεία του Σωματείου στην Ομοσπονδία (και τις μέρες που τις πρωινές ώρες εργαζόταν ΚΑΝΟΝΙΚΑ μετά το πέρας της εργασίας του).

Την Τρίτη η ΠΕΠΕ πραγματοποίησε συνάντηση με τον κ. Μπούρλο για το ασφαλιστικό.
Την Τετάρτη η ΠΕΠΕ πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους συναδέλφους ηλεκτροδηγούς στην ΣΤΑ.ΣΥ για την κατάθεση κοινού υπομνήματος.
Την Πέμπτη στα γραφεία της ΠΟΣ βρισκόταν με τον Γενικό Γραμματέα για την διεκπεραίωση των δικαστικών διεκδικήσεων των μηχανοδηγών ενώ συναντήθηκε στο ΜΑΙ με τον Προϊστάμενο ΜΑΙ και το Προϊστάμενο Φύλλου Υπηρεσίας στο Κεντρικό μηχανοστάσιο για να τους θέσει υπόψην παράπονα συναδέλφων.

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ προτού προβούν σε χοντροιδέστατες ανακρίβειες για  να παραπληροφορήσουν τους μηχανοδηγούς, καλό είναι να ρωτάνε πρώτα τον Γενικό Γραμματέα που όλη την εβδομάδα βρισκόταν μαζί με τον Πρόεδρο του Σωματείου για τις παραπάνω εργασίες.Η εμπάθεια συνάδελφοι είναι θεμιτή,αθέμιτη είναι η παραπληροφόρηση!
Και καλό είναι εκεί στην ΔΑΚΕ Έλξης να σκέφτονται και τα προβλήματα που κληροδότησαν στο νέο ΔΣ.
Οι συνάδελφοι απο την Πάτρα,επί 3 χρόνια στέλναν επιστολές για τα προβλήματα του και σε κανένα απο αυτά δεν είχε βρεί λύση.Μην πούμε ότι κάποιοι τους απαξίωναν καθημερινά.

Τα νέα κυκλώματα του Προαστιακού θα εφαρμοστούν κανονικά τις επόμενες μέρες καθώς δεν έχει δοθεί καμία εντολή απο την ΔΙΚΑΜ για "πάγωμα" τους.Τα δεκάωρα θα τελειώσουν.

Εκτός αν κάποιοι Προϊστάμενοι Υπηρεσίας,ερμηνεύοντας την δικιά τους - ανεξήγητη - θέληση έχουν φτάσει στο σημείο να μιλούν εκ μέρους της ΔΙΚΑΜ.
Είναι προφανής η προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα όσα έκαναν στο παρελθόν και ΔΕΝ θέλουν τίποτα να αλλάξει προς το καλύτερο.

Επίσης θα πρέπει την διαχείριση του Προσωπικού στην Πάτρα να  αναλάβει ο Προϊστάμενος του τοπικού μηχανοστασίου και να σταματήσουν τα πειράματα που συμβαίνουν σήμερα και απαξιώνουν το τοπικό μηχανοστάσιο.

Τέλος σημειώνουμε τα παράπονα πολλών συναδέλφων, ότι το Κιάτο έχει Προϊστάμενο Υπηρεσίας που έχει όμως έδρα....το ΜΑΙ (μετά την συμφωνία της Γιάλτας στις προαγωγές μεταξύ ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ)και έτσι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν εύκολα για τα προβλήματα τους.
Εμείς παρόλα τα παράπονα που ακούμε, πιστεύουμε ότι ο συνάδελφος κάνει ότι καλύτερο μπορεί για τον Προαστιακό και τους συναδέλφους.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση της ΠΕΠΕ με τον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ για να συζητηθεί το θέμα των κυκλωμάτων, Πανελλαδικά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 







1 σχόλιο:

  1. Άλλο είναι το πρόβλημα της ΔΑΚΕ. Βρίσκεται στην εξουσιομανία που χάνουν οι καλομαθημένοι.
    Στην συνεδρίαση τους -μέσα Σεπτεμβρίου πριν τις εκλογές -επί 2 ώρες το μόνο που λέγανε ήταν "άντε να βγούμε" να πάρουμε τα κουμάντα.
    Λες και τα χάσανε ποτέ.Τώρα απλά έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η ισοκατανομή,η δικαιοσύνη και η διάφανεια είναι πλέον προ των πυλών.Και κάνουν χοντρά ατοπήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή