Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Το ΠΑΜΕ έχει χάσει τον (αυτο)έλεγχο του στον σιδηρόδρομο

Διαβάζοντας κανείς την ανακοίνωση της παράταξης του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και της σκληρής επίθεσης που κάνει στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών μπορεί εύκολα να βγάλει τα πολιτικά και συνδικαλιστικά του συμπεράσματα,αλλά κυρίως να συνειδητοποιήσει αυτό που βλέπουμε όλοι ότι δηλαδή κάπου έχει χαθεί η μπάλλα.Στο πολιτικό - συνδικαλιστικό κομμάτι η απάντηση στο ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών είναι απλή.Δεν μπορεί να μιλάει για
πλαγιοκόπηση του συνδικαλιστικού κινήματος μια παράταξη που  - καλώς ή κακώς ,δεν το κρίνουμε εμείς- έχει διασπάσει το κίνημα εδώ και χρόνια ακόμα και στις πλατείες που συγκεντρώνονται οι απεργοί - εργαζόμενοι.
Είναι γνωστό ότι το ΠΑΜΕ συμμετέχει στην ΓΣΕΕ αλλά κάνει δικές του συγκεντρώσεις για λόγους που όλοι γνωρίζουμε (και που πιθανώς κάποιοι απο εμάς να θεωρούν και σωστούς βλέποντας τον ρόλο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ την τελευταία δεκαετία).
Δεν μπορεί οι συνάδελφοι του ΠΑΜΕ να μιλάνε για ...στήριγμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης απο το Δίκτυο Σιδηροδρομικών όταν γνωρίζουν ότι οι δυνάμεις του Δικτύου είναι μειοψηφικές στην Ομοσπονδία (4 μέλη στην Διοίκηση της ΠΟΣ απο τα 27 ) και όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόσφατα σε Σωματεία που παρατάξεις προσκείμενες στο Δίκτυο (ακόμα και σαν πρώτες δυνάμεις στον χώρο) κατέθεσαν προτάσεις για κινητοποιήσεις , αυτές  καταψηφίστηκαν απο παρατάξεις που πρόσκεινται στις  ΔΑΚΕ -ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών. Εκεί φυσικά συνειδητά σιωπούν. Δεν θέλουν με τίποτα να θίξουν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ.
Άλλωστε όποιος παρακολούθησε την τοποθέτηση του Δικτύου στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΠΟΣ κατάλαβε ότι η πρόταση του για απεργιακή κινητοποίηση στις 11 του Νοέμβρη είχε ορθή βάση.
Γιατί σκοπός ήταν να αναδειχτεί το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ΤΗΝ 11η Νοέμβρη ενώ το Δίκτυο πρότεινε την επόμενη μέρα (12 Νοεμβρίου) να υπάρξουν κινητοποιήσεις με εξαίρεση τις ώρες που μετακινείται ο κόσμος για να πάει στην απεργία.Επίσης το Δίκτυο Σιδηροδρομικών πρότεινε εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων κάτι που προφανώς για δικούς τους λόγους ξέχασαν (και πάλι τυχαία) να αναφέρουν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ.
Πολύ απλά λοιπόν, το ΠΑΜΕ στον σιδηρόδρομο λαικίζει και λειτουργεί ψηφοθηρικά ενόψει των επερχόμενων εκλογών στα παραδοσιακά Σωματεία.
Στοχοποιεί αποκλειστικά το Δίκτυο Σιδηροδρομικών το τελευταίο διάστημα για ευνόητους λόγους.
Πρώτον γιατί δεν θέλει να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων στην Ομοσπονδία (κάποιοι κάνουν λόγο και για λυκοσυμμαχίες στην ΓΣΕΕ μεταξύ ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ) και δεύτερο γιατί θεωρεί ότι εκεί βρίσκεται ο προνομιακός χώρος απο τον οποίο μπορεί να αντλήσει ψήφους μετά τις συνεχείς και αποτυχημένες τελευταίες εκλογικά διαδικασίες στον σιδηρόδρομο. 

Σε κάθε περίπτωση εμείς θεωρούμε ότι η λύση βρίσκεται στην ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων σε όλα τα Σωματεία.
Και θυμίζουμε στους συναδέλφους του ΠΑΜΕ ότι στην πλειοψηφία των Σωματείων σήμερα, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (και όχι το Δίκτυο)κυριαρχούν έχοντας την αποκλειστική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση. 

Κλείνοντας  θα ευχηθούμε απο καρδιάς μια μέρα το ΚΚΕ να πάρει την εξουσία και να λέμε τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, Κυνερνητικούς συνδικαλιστές.
Τότε φυσικά θα πρέπει να μας εξηγήσουν πως στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας θα κάνουν αυτά που ευαγγελίζεται ο πολιτικός τους φορέας και οι ίδιοι αποδέχονται (τα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας εννοούμε)  αφού αναγράφονται στα καταστατικά των Σωματείων μας.
Πως δηλαδή θα πάρουμε τα μέσα παραγωγής στα χέρια μας,μέσα απο εκλογικές διαδικασίες στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας.
Μέχρι τότε συνάδελφοι του ΠΑΜΕ ,ας δούμε κατάματα το πρόβλημα και ας αφήσουμε κατά μέρους τα παιχνιδάκια και τους ακροβατισμούς.
Και το πρόβλημα είναι ότι οι εργαζόμενοι αποπροσανατολίζονται με όλα αυτά.

Άλλος είναι ο αντίπαλος και όχι το Δίκτυο Σιδηροδρομικών το οποίο στοχοποιείται καθημερινά - και με προσωπικές επιθέσεις μάλιστα τελευταία-χωρίς όμως να σας πιστεύει κανείς συνάδελφος.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου