Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Το Κρελμίνο θα αποφασίσει αν η RZD θα υποβάλει προσφορές για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco,ΟΛΘ.Επιστρέφουν οι Γάλλοι;

Σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές, η απόφαση για υποβολή δεσμευτικής προσφοράς της RZD για ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco και ΟΛΘ θα εξαρτηθεί από το Κρεμλίνο.
Θα χρειαστεί πολιτική απόφαση του Κρεμλίνου για να αποφασιστεί αν
οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD) θα υποβάλλουν δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ της Rosco και του  ΟΛΘ -1,34%, σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές.
Όπως ανέφεραν οι πηγές, η απόφαση θα επηρεαστεί άμεσα από το μέγεθος της προόδου που θα δει η Μόσχα στο ευρύτερο πλαίσιο της οικονομικής συνεργασίας με την Αθήνα, η οποία περιλαμβάνει και τον τομέα της ενέργειας.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως στην συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε στον Αλέξη Τσίπρα για την επανεκλογή του στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα πως ο εποικοδομητικός διάλογος και οι διμερώς επωφελείς συνεργασίες θα συνεχίσουν να ενισχύουν την ελληνο-ρωσική συνεργασία σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία, η ενέργεια κ.α.

Έπειτα από πολλούς μήνες αδράνειας, η SNCF φαίνεται πως εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει δεσμευτική προσφορά για το 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 
Οι Γάλλοι έχουν στείλει μια ντουζίνα στελέχη στην Αθήνα. 
Η επιστροφή συνδέεται και με την επίσκεψη Ολάντ.

Με πολιτική παρέμβαση του Φρανσουά Ολάντ οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι (SNCF) επιστρέφουν στη διεκδίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ήδη στελέχη του πανίσχυρου ομίλου στον τομέα των μεταφορών βρίσκονται στην Αθήνα προκειμένου να μελετήσουν το σχετικό φάκελο.

Οι Γάλλοι, επίσης ως μια πρωτοβουλία στήριξης της τότε κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στο διαγωνισμό του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για την πώληση του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το οποίο στη συνέχεια ατόνησε.

Η επανενεργοποίηση της SNCF Participations SAS, θυγατρική του γαλλικού ομίλου, θεωρείτο αμφίβολη μέχρι πριν από λίγες ημέρες. Η παρουσία των στελεχών της SNCF στην Αθήνα λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ δείχνει πως τελικά θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, σύμφωνα με κύκλους που παρακολουθούν την υπόθεση. Ωστόσο δεν είναι γνωστό αν τελικά θα καταθέσουν και δεσμευτική προσφορά.

Οι δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη εταιρεία τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ROSCO) προγραμματίζονται για τα τέλη του έτους. Η συμμετοχή της SNCF δεν είναι η μοναδική εξέλιξη καθώς ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει και η αμερικανική Watco η οποία πιθανώς θα συνεργαστεί με τους Ρουμάνους της Grup Feroviar Roman (GFR) που είχαν περάσει στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Εκτός από τους Γάλλους και την GFR στο τελικό στάδιο είχε περάσει και η κοινοπραξία των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) με τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Οι Ρώσοι φαίνεται πως αποσύρονται από το διαγωνισμό (η τελική απόφαση θα ληφθεί σε πολιτικό επίπεδο, αλλά η διοίκηση της RZD εισηγήθηκε ήδη την αποχώρηση από τους διαγωνισμούς για  ΟΛΘ -0,24%, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO). Κατά πληροφορίες, ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διατηρεί το ενδιαφέρον του και - αν οι Ρώσοι αποχωρήσουν οριστικά - πιθανώς θα αναζητήσει άλλον συνέταιρο.

Για την ROSCO είχαν περάσει στο τελικό στάδιο η κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η SIEMENS ΑΕ και η κοινοπραξία μεταξύ της γαλλικής Alstom Transport SA και της DAMCO Energy του ομίλου Κοπελούζου. Σημειώνεται πως οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι διαθέτουν μεγάλη παρουσία διεθνώς και στον συγκεκριμένο τομέα.

Η SNCF παρουσίασε το 2014 έσοδα 27,03 δισ. ευρώ (το 25% προέρχονταν από τις διεθνείς αγορές) και είναι ένας από τους ισχυρότερους ομίλους του σιδηροδρόμου παγκοσμίως στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Η θυγατρική της στον τομέα της λειτουργίας σιδηροδρομικών δικτύων, η SNCF Mobilites, απασχολεί περί τους 200.000 εργαζόμενους, και έχει τρεις βραχίονες: την SNCF Voyageurs (διαχειρίζεται τα τραίνα υψηλής ταχύτητας TGV, το τραμ στην περιοχή του Παρισιού, τοπικές και γραμμές μεγάλων αποστάσεων), την Keolis (διαχειρίζεται δίκτυα μαζικής μεταφοράς στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο) και την SNCF Logistics (δραστηριοποιείται στη μεταφορά εμπορευμάτων).

Το συνολικό σιδηροδρομικό δίκτυο που διαχειρίζεται ο γαλλικός όμιλος φτάνει τα 32.000 χιλιόμετρα, τα 1.800 χιλιόμετρα από τα οποία είναι υψηλής ταχύτητας. Η SNCF λειτουργεί περίπου 14.000 συρμούς ημερησίως και έχει ισχυρή παρουσία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο στον τομέα των σιδηροδρόμων, αλλά και στη διαχείριση λεωφορειακών γραμμών, κλπ.

Συντάκτης: Φώτης Κόλλιας
Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου