Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Βρείτε την ...μανιβέλα !

Τραγικές καταστάσεις. Αλλά ποιος δεν το περίμενε; 
Το Σωματείο μας έχει ζητήσει  εδώ και καιρό και να επισκευαστεί η γραμμή 501 (ζημιές στην γραμμή ηλεκτροκίνησης εδώ και 3 μήνες).Σήμερα λοιπόν παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα σε συρμό που θα αναχωρούσε το πρώτο πρωινό δρομολόγιο απο το Κιάτο και όπως είναι αντιληπτό, έγινε το έλα να δεις!
Πίσω απο τον συρμό που παρουσίασε πρόβλημα ήταν
σταθμευμένος ο συρμός που θα έκανε το επόμενο δρομολόγιο ΑΛΛΑ o συρμός πίσω απο το αρχικό τρένο δεν μπορούσε να παλινδρομήσει προς τις άλλες γραμμές για να απεγκλωβιστεί. (όλα τα συστήματα τηλεδιοίκησης είναι διαλυμένα).
Αποτέλεσμα ... Να επιστρατευθεί η μανιβέλα για να γυρίσουν χειροκίνητα τα κλειδιά στο πλέον σύγχρονο (υποτίθεται) κομμάτι του δικτύου.
Τα οποία όταν αυτή βρέθηκε δεν γυρίζανε λόγω της ελλιπούς συντήρησης.
Νέες καθυστερήσεις, ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών καθώς τα αρχικά δρομολόγια είχαν καταργηθεί και ακολούθησε ντόμινο καταργήσεων στο δίκτυο.
Και ένα προσωπικό να τρέχει φιλότιμα να βρεί λύσεις.....
Τα έχουμε ξαναπεί. 
Η οργάνωση μιας εταιρείας και η επάρκεια του δικτύου φαίνονται όταν υπάρχει ένα συμβάν.
Όταν τα πάντα κυλάνε ρολόι όλα φαίνονται τέλεια.
Μόλις κάτι στραβώσει φαίνεται η γύμνια, η εγκατάλειψη και η αδιαφορία όλων των υπευθύνων.

Βρείτε την μανιβέλα λοιπόν και προσοχή στα κλειδιά γυρνάνε χειροκίνητα.... Ελλάδα 2015 σε ένα σιδηροδρομικό δίκτυο που καταρέει καθημερινά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου