Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΑΣΚΕ για την συνεδρίαση του Δ.Σ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 Σήμερα προσπαθήσαμε να παρακολουθήσουμε το Δ.Σ της Π.Ε.Π.Ε όπως συνηθίζουμε να κάνουμε παρά την μη εκλογή αντιπροσώπου της ΑΣΚΕ σε αυτό. Δυστυχώς βρεθήκαμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης που μόνο
σε σωματείο εργαζομένων δεν ταιριάζει.
 Η τεταμένη ατμόσφαιρα, οι διαπληκτισμοί και όσα ειπώθηκαν είναι ανάξια αναφοράς και σχολιασμού.
 Δεν συμφωνούμε ούτε με τις αποχωρήσεις των παρατάξεων λόγω ευθιξίας ούτε με την ασκούμενη πολιτική από τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ και την παράταξη του μέσω ίντερνετ, ανώνυμων σχολίων κλπ. Τα προβλήματα παραμένουν.
Οι προκλήσεις είναι εδώ και δεν λύνονται με αποχωρήσεις ή με παράδοξες πρακτικές . Στην ουσία το καλλιεργούμενο κλίμα από τις παρατάξεις που απαρτίζουν το ΔΣ της ΠΕΠΕ είναι αυτό της σύγχυσης και του αποπροσανατολισμού του εργατικού κινήματος καθώς επιχειρούν να αποδράσουν κατά την άποψη μας από τα μεγάλα θέματα που θα απασχολήσουν την έλξη στο προσεχές διάστημα(σσε,ιδιωτικοποίηση,περικοπές,προσλήψεις).
 Τους καλούμε όλους να επιδείξουν σοβαρότητα , αυτοσυγκράτηση και να αφήσουν τα παιχνιδάκια 
ΑΣΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου