Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση Γ.Καραμπέρη, κλαδικού αντιπροσώπου του Λαρισαικού (Δίκτυο_Σιδηροδρομικών)

Παρά τις επανειλημένες προσπάθειες να ενεργοποιηθεί ο Σ.Σ. Λαρισαικός  για πολλά ζητήματα που αφορούν τους εργάτες γραμμής , φτάσαμε έστω και αργά να καλέσει το προεδρείο σε συγκέντρωση-συνέλευση την Παρασκευή 23/10/2015 ώρα 15.30 στο Σταθμό Λαρίσης.
Το πρώτο βασικό ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι οι
επιδιώξεις της Κυβέρνησης και της Διοίκησης του ΟΣΕ για ιδιωτικοποιήσεις και συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ποιος θα είναι ο ρόλος μας αν θεσπιστεί η δυνατότητα των εργολάβων να μπαίνουν ανεξέλεγκτα στη γραμμή).
Το δεύτερο ζήτημα είναι η Σ.Σ.Ε. και η ανάγκη άμεσης υπογραφής της .Η αντιμετώπιση της παράνομης  περικοπής του δεύτερου 25% από τους μισθούς μας (διεκδικητικά,δικαστικά).
Το τρίτο ζήτημα είναι τα πασάγια και η απασχόληση των security με μισθούς πείνας.
Οι συμβάσεις που υπογράφονται  να πάψουν να είναι αδιαφανείς.
Οι ανανεώσεις των συμβάσεων γίνονται <άρπα –κόλα> ,  με αποτέλεσμα η εκπαίδευση των φυλάκων να γίνεται σε δύο μέρες.
Το τέταρτο ζήτημα είναι η πρόσληψη προσωπικού για την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων,Φύλακες,Τεχνίτες Γραμμής κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου