Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση απο την συνάντηση της ΠΟΣ στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

     Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του προεδρείου της ΠΟΣ με τον συνεργάτη του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ.Φλώρο . Η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο του υπομνήματος που είχε καταθέσει η ομοσπονδία .

    Το υπουργείο θεώρησε δίκαιο το αίτημα για τροπολογία με την οποία θα επιστρέφουν εθελοντικά
όλοι οι σιδηροδρομικοί που είχαν μεταταχτεί και επιπλέον τονίστηκε ότι ειδικότητες όπως οι μηχανοδηγοί (που δεν υπάρχουν από μετάταξη  ) χρειάζεται να  γίνει πρόβλεψη για προσλήψεις .Ζητήθηκε μια αναλυτική περιγραφή των ελλείψεων σε προσωπικό .

   Όσο αφορά τα ζητήματα του ενιαίου μισθολογίου (απεμπλοκή από αυτό - εργατική νομοθεσία για τις δευτερεύουσες απολαβές)και το αίτημα για ΣΣΕ ,  κατατεθήκαν και προφορικά οι απόψεις της ΠΟΣ , χωρίς όμως να υπάρξει καμία τοποθέτηση από πλευράς υπουργείου , τονίζοντας ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του ενιαίου μισθολογίου όπως το ξέρουμε .Ο προσανατολισμός είναι ο μισθός να είναι συνάρτηση της ειδικότητας και φύσης της εργασίας και όχι γραμματικών γνώσεων . Επίσης η απορρόφηση επιδομάτων σε ένα ενιαίο μισθό , εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων .Οι προθέσεις του υπουργείου είναι να υπάρχει ο θεσμός των ΣΣΕ.
   Επίσης στις προτεραιότητες του υπουργείου θα είναι καταρτιστεί ένας ηλεκτρονικός χάρτης με απογραφή όλων των δημοσίων υπαλλήλων , του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα , στον οποίο ο καθένας θα έχει πρόσβαση και θα μπορεί να συμμετέχει στην κινητικότητα υπό κάποιες προϋποθέσεις .Επίσης στόχος του υπουργείου είναι ένας νέος τρόπος διαβούλευσης νομοσχεδίων  με τους ενδιαφερόμενους φορείς . Η αρχή θα γίνει από το νομοσχέδιο της κινητικότητας . 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου