Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση της ΠΕΠΕ με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - Τι συζητήθηκε

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση του Σωματείου με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σε αυτήν έγινε συζήτηση εφ όλης για τα παρακάτω ζητήματα
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης ο κ. Ζηλιασκόπουλος ενημέρωσε ότι σύμφωνα με όσα γνωρίζει η ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών είναι η 3η Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι μοναδική ενδιαφερόμενη είναι η κοινοπραξία της Ρουμανικής ιδιωτικής εταιρείς (gfr) με τους αμερικάνους συνεταίρους της.(watco) 

Για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είπε πως πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να υπογραφεί η ΣΣΕ. Το θέμα του περιεχομένου της Σύμβασης έχει και πολιτικές διαστάσεις.

Για το θέμα των προσλήψεων το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πάρει απόφαση το προσεχές διάστημα για πρόσληψη 150 μηχανοδηγών. Μια απόφαση που λαμβάνεται για πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια.

Για το θέμα των καλύψεων των κενών οργανικών θέσεων ευθύνης ο κ. Ζηλιασκόπουλος  είπε πως η προκήρυξη θα βγεί μετά την τοποθέτηση του νέου Διευθυντή ΔΙΚΑΜ. 
Υπήρξε έντονη διαμαρτυρία της ΠΑΣΚ για την διαδικασία επιλογής του συναδέλφου στην ΔΙΤΡΥ στο ΜΘ και της ΔΑΚΕ για την τελευταία "τοποθέτηση" συναδέλφου στο φύλλο υπηρεσίας στο ΜΑΙ. 
Ο Πρόεδρος του Σωματείου τόνισε ότι αυτά είναι απόρροια της λανθασμένης επιλογής προφορικών αναθέσεων τους τελευταίους 14 μήνες και εξέφρασε την άποψη του ότι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων ευθύνης εφόσον τίθεται θέμα αξιοκρατίας απο ΔΑΚΕ και  ΠΑΣΚ Έλξης θα πρέπει να γίνει με ανοικτή προκήρυξη όπου οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι θα κριθούν απο την ίδια αφετηρία. 
Είναι περίεργο λέμε εμείς, να ακούς ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να διαμαρτύρονται για κάποια θέματα, όταν επί 17 μήνες υπήρξε σωρεία περιπτώσεων παραβίασης της επετηρίδας,χωρίς ποτέ να αναφερθούν σε αυτές οι παρατάξεις αυτές.

Για το θέμα της εκπαίδευσης των μεταταχθέντων που επέστρεψαν η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντησε ότι θα κάνει ενέργειες για την άμεση έναρξη τους, ενώ προγραμματισμός θα πρέπει να γίνει και για το θέμα της εκπαίδευσης των 22 βοηθών που έθεσε ο Γ.Γραμματέας και στήριξε και ο Πρόεδρος του Σωματείου.

Για το θέμα των κυκλωμάτων εργασίας θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση με την ΔΙΚΑΜ.Απο Δευτέρα 2 Νοεμβρίου θα εφαρμοστούν τα οχτάωρα στον Προαστιακό Αθήνας. Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Ζηλιασκόπουλου για τους συναδέλφους απο την Δράμα αφού ανέφερε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθούν καλύτερα και προκειμένου να μην υπάρξει ενδεχόμενο μετακίνησης τους (όντας σαφώς ενοχλημένος απο την αγωγή που κατέθεσαν για τις διανυκτερεύσεις που δεν πληρώνονταν το επίμαχο διάστημα 2011/2014) . Λαμβάνοντας την απάντηση του Προέδρου ότι η ΠΕΠΕ δεν δέχεται καμία μετακίνηση μηχανοδηγών.Το πρόβλημα λύνεται με προσλήψεις και όχι με μετακινήσεις εργαζομένων. Με την ίδια λογική αν η ΠΕΠΕ αποφασίσει και εκτελέσουν οι μηχανοδηγοί τις αναπαύσεις τους,το μισό και πλέον έργο θα χαθεί για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ο κ. Ζηλιασκόπουλος στην τοποθέτηση του ξεκαθάρισε ότι ένας ιδιώτης θα έβλεπε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά αναφορικά με το Οργανόγραμμα της Εταιρείας (κάνοντας λόγο για μόνο 2 μηχανοστάσια) και καταρίπτοντας εκείνη την στιγμή τις ελπίδες που καλλιεργούν ορισμένοι αφελείς και αιθεροβάμονες για καλούς " ιδιώτες". 
Φυσικά έριξε και το τυράκι των καλύτερων αμοιβών που μπορούν να υπάρξουν σε μια ιδιωτική εταιρεία για παραγωγικούς κλάδους.... 

Υπογράφηκε η ανανέωση του εξοδολογίου των συναδέλφων στην Τρίπολη, θα προχωρήσει η ανακαίνιση της αίθουσας αναμονής στην Πάτρα,θα πληρωθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Αλγιεινή εντύπωση προκαλεί σε όλους  η στάση των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ να παραμείνουν -όπως μάθαμε- μετά το τέλος της συνάντησης για να συνομιλήσουν με τον Διευθυντή ΔΙΚΑΜ παρά το ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου εξήγησε ότι είχε προγραμματισμένη δουλειά στις 5 το απόγευμα και έπρεπε να αποχωρήσει,τονίζοντας ότι η συνάντηση θα γίνει κάποια άλλη στιγμή.
Ακόμα χειρότερα τραγική τουλάχιστο η τοποθέτηση του Γραμματέα του Σωματείου για την ανισοκατανομή εργασίας - αμοιβών.Ο ίδιος θεωρεί ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει! 
Εμείς τον προκαλούμε αύριο να δεχτεί την πρόταση να δημοσιευτούν οι δευτερεύουσες στα μηχανοστάσια για το 2015. 

Οι 5 εκλεγμένοι της +ΣυνΕξέλιξης αποχώρησαν ενώ  ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ παρέμειναν σε μια πράξη μοναδική στα συνδικαλιστικά δρώμενα, για  να κάνουν μια πριβέ συνάντηση που φυσικά δεν έχει κανένα απολύτως νόημα (εκτός απο το να δώσουν πιθανά για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήρια τους).
Ωστόσο η στάση αυτή δείχνει και το πόσο αντιλαμβάνονται ορισμένοι τον ρόλο τους στην ΠΕΠΕ.

Συνάδελφοι των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ , κάποια στιγμή θα αποδεχτείτε το αποτέλεσμα των εκλογών του Μαίου. Αυτά που γνωρίζατε και κάνατε μέχρι το Μάη του 2015 ανήκουν εις το παρελθόν λέμε εμείς. 

Συμπεράσματα

Οι μηχανοδηγοί οφείλουν να παραμένουν σε ετοιμότητα.
Να μην ακούνε κανένα γραφικό που ευαγγελίζεται καλές προοπτικές για τους ιδιώτες που"θα αναγνωρίσουν" την δουλειά μας. Όσοι τα λένε έχουν προσωπικά κ μόνο οφέλη.
Η αναγνώριση του μόχθου μας περνάει μέσα απο αγώνες. Η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα περάσει μέσα απο συνελεύσεις.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Ο Όμιλος ΟΣΕ, κατά τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως και σχεδόν όλο το πακέτο των Μεταφορών, παρέμεινε στο ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ τοποθέτησε τοποτηρητές όπου δεν άλλαξε τους επικεφαλής. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Άλλαξε κάτι και δεν το αντιληφθήκαμε; Εεεε, έγιναν δυό φορές Εκλογές; Και τι μ' αυτό; Το κράτος έχει συνέχεια...
    Εν όψει της ιδιωτικοποίησης ο αγαπημένος, τέως δι ολίγον, Διευθυντής, θεάται εις τας Καρόλους, ως εκπρόσωπος(;) των Ρουμάνων. Επίκειται ολική επαναφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή