Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Επιστολή συνταξιούχων σιδηροδρομικών (Σύνδεσμος Ενότητα)για τις συντάξεις

Κύριε Υπουργέ,
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄αριθ. 2287-2290/15 αποφάσεις έκρινε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις που επιβλήθηκαν την 1-1-2012 και την 1-1-2013 με τους νόμους 4093/2012 και 4051/2012.

         Επίσης, με τις ίδιες αποφάσεις κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές των δώρων
Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα άδειας για τους συνταξιούχους σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Με τις αντισυνταγματικές περικοπές που επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους από το 2012 και μετά, έχουν απολέσει σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και το 50% τους εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να βρίσκονται κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, έκρινε ότι οι περικοπές των συντάξεων που έγιναν το 2012 και μετά, προσκρούουν σε συνταγματικές αρχές όπως είναι της αναλογικότητας και της ισότητας στα δημόσια βάρη και σε άλλες επιταγές άρθρων του Συντάγματος, όπως είναι τα άρθρα 2, 4, 22, 25, 106.

Κύριε Υπουργέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ζητά την άμεση εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η επαναφορά των συντάξεων στα προ του 2012 επίπεδα, θα αποτελέσει μια σημαντική ανακούφιση για τους συνταξιούχους που είναι τα κατ΄εξοχήν θύματα της βάναυσης μνημονιακής πολιτικής των προηγούμενων χρόνων που συνεχίζεται. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                          ΡΟΥΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Σε συνέχεια της πιο πάνω επιστολή σας μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση η μη ύπαρξη αναφοράς για τους νυν εργαζόμενους λες και εμείς δεν έχουμε υποστεί τα ανάλογα αλλά θέλετε μία ιδιαίτερη μεταχείριση έναντι όλων των άλλων συνταξιούχων καθώς και εργαζομένων. Και δεν μιλάμε για κοινωνικό αυτοματισμό αλλά για την πραγματικότητα που εμείς θα ζήσουμε δουλεύοντας έως και 13 χρόνια απο εσάς πληρώνοντας για εφάπαξ ανάλογα με εσάς (για έως και 13 χρόνια περισσότερα) και μην λαμβάνοντας όχι μέρος του δικού σας εφάπαξ αλλά πιθανότατα απολύτως τίποτα. Τουλάχιστον μην κοιτάτε μόνο το τομάρι σας αλλά αναφερθείτε σε αντίστοιχες ανακοινώσεις σε όλους τους άλλους συνταξιούχους και όλους τους εργαζόμενους.Πάψτε να θεωρείται εαυτόν αδικημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή