Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

H ΠΕΠΕ ζητά την επαναλειτουργία του Προαστιακού Καλαμάτας

Σημερινή επιστολή του Σωματείου μας που κοινοποιείται σε όλους τους βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας και ζητά την Επαναλειτουργία του Προαστιακού,αναλύοντας το ότι το αίτημα μπορεί να ικανοποιηθεί αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Διαβάστε την επιστολή : 

ΘΕΜΑ: «Επαναλειτουργία Προαστιακού Καλαμάτας».

Το Σωματείο μας στο παρελθόν έχει ζητήσει κατ΄επανάληψη με επιστολές του, και έχει επισημάνει την αναγκαιότητα της μόνιμης επαναλειτουργίας του Προαστιακού στην περιοχή της Καλαμάτας. 
Με την παρούσα επιστολή μας, επανερχόμαστε στο αίτημά μας, διότι μετά και την – για άλλη μια χρονιά –  επιτυχημένη  λειτουργία του Προαστιακού κατά την περίοδο της πανήγυρης της Μεσσήνης, επιβεβαιωνόμαστε για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του. Τονίζουμε ότι για την επαναλειτουργία του Προαστιακού υπάρχει: διαθέσιμο τροχαίο υλικό (το οποίο παραμένει αδρανές στο Μηχανοστάσιο Καλαμάτας), Τεχνικό Προσωπικό, Μηχανοδηγοί και Σταθμάρχες που για έκτη συνεχή χρονιά εργάζονται εκτός της μόνιμης κατοικίας τους.
Από μελέτες που υπάρχουν το εγχείρημα δεν επιβαρύνει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (αφού έχει κερδοφόρες χρήσεις τα τελευταία τρία χρόνια) ενώ η επαναλειτουργία αποτελεί αίτημα των κατοίκων και φορέων της περιοχής της Μεσσηνίας (επισυνάπτουμε, στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων τις 1.800 υπογραφές των κατοίκων). 
Επιπρόσθετα, η λειτουργία του σιδηρόδρομου στη Μεσσηνία θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των επιβατών και των τουριστών που επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια την περιοχή με αυξητικές τάσεις, ιδιαίτερα μετά τη λειτουργία του νέου Αεροδρομίου (όπου δίπλα σε αυτό, υπάρχει στάση του Προαστιακού).
Παράλληλα, το τρένο θα εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τη μετακίνηση των φοιτητών από και προς την πόλη της Καλαμάτας.
Στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.
   Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑΣ                             ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ     


ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ.Χρήστο Σπίρτζη
          2. Γεν.Γραμματέα Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κα.Πετη Πέρκα
  3. Βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ (Υπ.Εργασίας, Κοιν.Αλληλεγγύης & Κοιν. Ασφαλίσεων) – 
      κ.Γεώργιο Κατρούγκαλο
  4. Βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ – κα.Παναγιώτα Κοζόμπολη
  5. Βουλευτή Μεσσηνίας ΣΥΡΙΖΑ – κ. Πέτρο Κωνσταντινέα
  6. Βουλευτή Μεσσηνίας ΝΔ – κ.Αντώνιο Σαμαρά
  7. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ.Παναγιώτη Θεοφανόπουλο
  8. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ.Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο
  9. Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΣΣΤΥ – κ.Στέφανο Αγιάσογλου
ΚΟΙΝ: Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου