Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός,του ευεργετηθέντος αχάριστου


Ο συνάδελφος Ντάνος με την σημερινή του επιστολή επιβεβαίωσε ότι δεν συμπορεύεται με την +ΣυνΕξέλιξη. Ωστόσο ποτέ δεν βρέθηκε - παρότι καλέστηκε μετά τον Νοέμβριο του 2016- σε συνεδρίαση της παράταξης για να 
δικαιολογήσει τα όσα σήμερα -σαν ταύρος εν υαλοπωλείο- καταγγέλλει.

Όλοι θυμόμαστε ότι τον Οκτώβρη του 2016 είχε παρεβρεθεί στην Πανελλαδική Συνάντηση της +ΣυνΕξέλιξης,όπου επιβεβαίωσε τα όσα ειπώθηκαν εκεί.
Η διαφωνία του  ξεκίνησε μετά τις προαγωγές του  Δεκεμβρίου και αφού ΔΕΝ έλαβε θέση ευθύνης.Και αυτή είναι η αντικειμενική αλήθεια και την γνωρίζουν όλοι απο τότε,λες και η +ΣυνΕξέλιξη κάνει τις προαγωγές!
Ωστόσο... 
Την ώρα που το Σωματείο βρίσκεται στην μέση μιας κρίσιμης διαβούλευσης,ο συνάδελφος Ντάνος,φαίνεται πως προδικάζει την εξέλιξη της.
Όπως πάντα,ήταν,είναι και θα είναι βιαστικός στις επιλογές του και σύντομα θα δεί τα γεγονότα να τον διαψεύδουν.
Επειδή όμως η τοποθέτηση του είναι και επί προσωπικού,θα απεθυνθώ και εγώ προσωπικά  στον συνάδελφο (και όχι κύριο) Ντάνο.
Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός,του ευεργετηθέντος αχάριστου,φίλε Νίκο.

Η +ΣυνΕξέλιξη - και όχι εγώ- σου έδωσε την ευκαιρία και την πλήρη στήριξη της, τον Μάη του 2015 για να επανέλθεις στον συνδικαλιστικό στίβο συνεργαζόμενη μαζί σου στις αρχαιρεσίες για τον εκπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, λαμβάνοντας τότε  ένα σοβαρό ρίσκο, γνωρίζοντας το συνδικαλιστικό σου παρελθόν και την ευκολία που άλλαζες θέσεις και  παρατάξεις -σαν τα πουκάμισα-.
Φυσικά η παράταξη δεν  δεχτήκε ποτέ (και σωστά έπραξε όπως αποδείχτηκε) να "κατέβεις" μαζί μας σε εκλογές στο Σωματείο,αφού το παρελθόν σου (ΑΠΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠΕ κτλπ) καθιστούσε απαγορευτική, κάθε τέτοια σκέψη.

Σήμερα λοιπόν είναι μια μέρα που δικαιωνόμαστε για την τότε επιλογή μας.
Φυσικά όταν κάποιος θέλει να πείσει για τις θέσεις του, έρχεται τις καταθέτει στα όργανα και κατόπιν γίνεται συζήτηση για αυτές με το σύνολο των συναδέλφων.
Η λογική αυτή, που επικρατεί στην +ΣυνΕξέλιξη εδώ και χρόνια,φαίνεται πως ενόχλησε τον Νίκο και ποτέ δεν μας εξήγησε που -και κυρίως γιατί-διαφώνησε ενώ πολλές φορές του δόθηκε η ευκαιρία να το κάνει.

Όσον αφορά τους πολιτικούς μου φίλους,φίλε Νίκο, όπως σου είπα και κατ ιδίαν,καλό θα είναι,ενίοτε ,να τους ανάβεις και μια λαμπάδα.
Αν και επειδή έχεις μια αυτοκαταστροφική έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής είμαι σίγουρος πως δεν θα το κάνεις.

Το ποιος ξαναγυρίζει εκεί που ξεκίνησε φίλε Νίκο, είναι μια μεγάλη κουβέντα,καθώς την διαδρομή αυτή την έχεις κάνει άπειρες φορές και επιλέγεις και σήμερα,για άλλη μια φορά, την ίδια πορεία.
Όταν αλλάζεις τις παρατάξεις σαν τα πουκάμισα,δεν φταίνε ίσως οι παρατάξεις,αλλά εσύ που προφανώς δεν γνωρίζεις τι θές ακριβώς!

Καλή συνέχεια  σε ότι και αν επιλέξεις για την συνέχεια!

Άλλωστε μόνος σου ήρθες,μόνος σου φεύγεις...... 


Γενιδούνιας Κώστας

5 σχόλια:

  1. ξέχασες την αναγέννηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγαλύτερη χαρά από την σημερινή δεν πρέπει να έχει πάρει 2 χρόνια ο Γενιδουνιας.
    Σαμπάνιες άνοιξε μετά την επιστολή Ντανου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΑΝΟ,ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ!!
    ΜΑΖΕΨΟΥ.
    ΣΕ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΙ ΧΑΜΠΑΡΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετα απο χρονια υπνωσης Το σωματειο υπαρχει περπατάει και εξελίσσεται.Αυτο το εχουν καταλαβει οι πάντες.Απο αυτους που στηρίζουν μέχρι αυτούς που με αναρθρες πολεμικές κραυγές προσπαθούν να αποσυντονισουν.Μέσα σε 2 χρονια εχει αναπτύξει την δυναμική που ολοι θεωρητικά ξέραμε ότι είχε αλλα δεν την είχαμε δει ποτε στην πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαύρη μέρα σήμερα για όλα τα μέλη της συνεξέλιξης. Ηρέμησε Ντανο αγόρι μου. Το survivor πήρες όχι το champions league!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή