Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Επανέρχεται σε συνάντηση το εμπορικό

Όπως πληροφορηθήκαμε απο την ΔΙΚΑΜ, έχει δοθεί εντολή για να επανέλθει ως συνάντηση μεταξύ ΜΘ και ΜΑΙ το εμπορικό Θεσσαλονίκης τις επόμενες μέρες.
Λόγω της έλλειψης προσωπικού στο ΜΘ 
εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει διανυκτέρευση η αμαξοστοιχία 60 για το ΜΑΙ, ενώ υπάρχει και πρόταση απο τον Προϊστάμενο Κεντρικής Υπηρεσίας να σταλούν -εθελοντές- επίκουροι στο ΜΘ, για να παραμείνει συνάντηση, γεγονός που όμως θα δυσκολέψει την επέκταση των δρομολογίων του Προαστιακού στην Αθήνα καθώς 2 επίκουροι στερούν στην ουσία 3 υπηρεσίες απο το ΜΑΙ καθημερινά.

Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ωστόσο είναι  βέβαιο ότι το εμπορικό επανέρχεται ως συνάντηση καθώς υπήρξαν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες  μηχανοδηγών για το εύρος της διανυκτέρευσης.
Προτεραιότητα ήταν, είναι και παραμένει η ασφάλεια της κυκλοφορίας και η ελαχιστοποίηση της υπερεργασίας στον κλάδο μας και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απο όλους ενώ οι απόψεις των μηχανοδηγών αποτελούν προτεραιότητα για τους εκπροσώπους τους.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Σωστή κίνηση.Αποδείχτηκε ότι τα λάθη διορθώνονται και η διαμαρτυρία των μηχανοδηγών έγινε εντολή στα αυτιά όσων έχουν την ευθύνη της εκπροσώπησης μας.Η εμμονή για τις επικουρίες όμως, δείχνει το πόσο επικίνδυνοι είναι κάποιοι απο αυτούς που έχουν την ευθύνη για τον κλάδο απο θέσεις ευθύνης.
    Για να βολέψουν φιλαράκια είναι ικανοί για όλα.
    Αυτό που γίνεται εδώ και 2 μήνες σε περιφερειακό μηχανοστάσιο με τα βολέματα ημετέρων -σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε στα τρένα- δείχνει ότι ορισμένοι δεν έβαλαν μυαλό ποτέ.
    Και όταν δεν μαθαίνεις απο την ιστορία,είσαι αναγκασμένος να την ξαναζήσεις λέγανε οι πάνσοφοι.
    Κάτι θα ξέρανε.

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή