Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Στον ΟΤΕ προτείνουν ακόμα και διαφορετικές ώρες εργασίας για νέους και παλιούς εργαζόμενους!

Πραγματικά έχει ξεφύγει η κατάσταση στο εντελώς απορυθμισμένο περιβάλλον στην αγορά εργασίας! 

Τελευταίο παράδειγμα η πρόταση της Διοίκησης του ΟΤΕ για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όπου παρατηρεί κανείς το πρωτοφανές να διαχωρίζεται 
το προσωπικό ακόμα και για τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας!

Αναλυτικότερα η Διοίκηση του ΟΤΕ πρότεινε στην Ομοσπονδία όσοι εργάζονταν στον Όμιλο μέχρι το 2014 να διατηρήσουν το 35ωρο εργασίας  την εβδομάδα , ενώ όσοι προσλήφθηκαν απο τον Γενάρη του 2015 και έπειτα να εμπίπτουν στο 40ώρο!
Πρόκειται για πρωτοφανή μεθόδευση που προφανώς δείχνει και τις διαθέσεις της εργοδοσίας,αφού μέχρι σήμερα - χάρη σε λογικές συνδικαλιστών παλαιάς κοπής - είχαμε διαχωρισμό μόνο στις αμοιβές του προσωπικού (νέοι - παλιοί).
Πέρνοντας θάρρος απο αυτήν την κατάσταση η εργοδοσία έφτασε στο σημείο να διαχωρίζει το προσωπικό ακόμα και για τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας,ανάλογα με την ημερομηνία πρόσληψης!
Άγρια εκμετάλλευση,απόρροια συνδικαλιστικών πρακτικών και τακτικών του χτές που αποδέχτηκαν διαχωρισμό νέων - παλιών εργαζομένων.
Διαχωρισμός που διέλυσε τις αμοιβές μειώνοντας και  τις ασφαλιστικές εισφορές που εισρέουν στα Ταμεία με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν έσοδα για να στηριχτεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού (μετά και το εγκληματικό PSI του 2012).
Η λύση για όλα αυτά είναι ξεκάθαρη.
Ίδια δικαιώματα,ίδιες υποχρεώσεις κανένας διαχωρισμός μεταξύ νέων και παλιών εργαζομένων.
Είναι θεμιτό  οι νέοι εργαζόμενοι να εργάζονται με διαφορετικό τρόπο απο τους παλιούς (σεβασμός στην αρχαιότητα) αλλά είναι απαράδεκτο αυτό να συνοδεύεται με λογικές διαχωρισμού σε δικαιώματα!
Τέλος στον ΟΤΕ των τεράστιων κερδών, το αίτημα της Ομοσπονδίας για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και πραγματικές αυξήσεις δεν έγινε δεκτό....
Η πρόταση δε της Διοίκησης του ΟΤΕ απορρίφθηκε ομόφωνα απο το συνδικάτο,όπου και είχαμε τον τελευταίο μήνα απεργία μετά απο χρόνια !

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Αφήστε τα συνδικαλιστικά που ξέρατε, η ανάπτυξη δεν έρχεται τεμπελιάζοντας! Δεν μπορεί να έρθει με εργασιακό "παράδεισο" για δήθεν εργαζόμενους. Όπως οι ευνοημένοι, υψηλόμισθοι και ψευτοεργαζόμενοι υπάλληλοι των τ. ΔΕΚΟ. Οι τεμπέληδες δεν έχουν χώρο στο νεο περιβάλλον της ανάπτυξης. Διώξτε τους και αφήστε χώρο στους εργατικούς νέους να προσφέρουν στην ανάπτυξη, τι να τις κάνουν τις ελεύθερες ώρες; Να ξοδεύουν λεφτά σε σινεμά, λέσχες, στούντιο, καλοριφέρ στο σπίτι, συλλογές γραμματοσήμων κλπ κλπ. Ο νέος στο χώρο της εργασίας απελευθερώνεται από τη ρουτίνα και προσφέρει στην Εταιρεία, στο σπίτι θα έχει γκρίνια, απαιτήσεις, βαριεμάρα κλπ κλπ. Όσο για τους τεμπέληδες που βολεύτηκαν τόσα χρόνια, με 35άωρα, άδειες και άλλες εργασιακές σαχλαμάρες, καιρός να φεύγουν. Οι τεμπέληδες δεν έχουν θέση στο νέο υγιές εργασιακό περιβάλλον. Ουφ πιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή