Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΚΚΕ. Ερώτηση για την αποζημίωση των συνταξιούχων του ΟΣΕ.

Ερώτηση σχετικά με την αποζημίωση των συνταξιούχων του ΟΣΕ, που σε κάποιους ήταν μειωμένη, κατέθεσαν προς τους υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Σάκης Βαρδαλής, Γιώργος Λαμπρούλης και Νίκος Καραθανασόπουλος. Η Ερώτηση αναφέρει:


«Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ με τη συνταξιοδότησή τους δικαιούνται καταβολή αποζημίωσης, σύμφωνα με το ΠΔ 410/1988. Η ανωτέρα αποζημίωση είχε καθοριστεί από τον ΟΣΕ στο ποσό των 15.000 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι αποχώρησαν το χρονικό διάστημα από το 2011 έως και τον Απρίλιο του 2014 (περίπου 250), δεν έλαβαν ολόκληρη την ως άνω προβλεπόμενη αποζημίωση με αυθαίρετη απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ.

Από τον Απρίλιο του 2014 και μετά ο ΟΣΕ επανήλθε στην εφαρμογή της ισχύουσας διάταξης του ΠΔ 410/1988 και έκτοτε αποδίδει κανονικά την αποζημίωση στους επόμενους συνταξιούχους. Αρνείται όμως στους συνταξιούχους, που πήραν μειωμένη αποζημίωση, την καταβολή της διαφοράς, που αυθαίρετα τους αφαίρεσε από το δικαιούμενο ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο Σύλλογος των συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών με έγγραφά του προς τη διοίκηση του ΟΣΕ έχει ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση για το αναφερόμενο πρόβλημα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει πάρει απάντηση. Αντίστοιχα, με έγγραφο προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε να οριστεί συνάντηση, χωρίς επίσης μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε να διασφαλιστεί η καταβολή της διαφοράς σε όλους, ανεξαιρέτως, τους συνταξιούχους του ΟΣΕ που πήραν μειωμένη αποζημίωση».

www.902.gr

2 σχόλια:

  1. θα πω το άσχετο σχόλιο μου μπας και ακουστεί. αν το πρόγραμμα σας λέει ότι ο συρμός αναχωρεί και '33. Πρέπει να αναχωρήσει και '33. Όχι και '32 επειδή δεν έχει κόσμο. το έχετε που το έχετε ανά μια ώρα . και πείτε στους άχρηστους με την τηλεματική να την ξανανοίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρέπει να είσαι βλάκας αγόρι μου για να μην κατανοείς ότι αυτό που γράφεις αφορά αναχώρηση απο Ρέντη και εσύ είσαι κάποιος γνωστός μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή