Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Την αρωγή της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Σιδηροδρομική Εγνατία ζήτησε ο Χρ. Σπίρτζης στις ΗΠΑ

Την αρωγή της Παγκόσμιας Τράπεζας για την χρηματοδότηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας ζήτησε ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.Ειδικότερα, στην
Παγκόσμια Τράπεζα πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τη εκτελούσα χρέη Αντιπροέδρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Διευθύντρια για τη Στρατηγική και τις Επιχειρήσεις κα Anna Bjerde, καθώς και συσκέψεις με σειρά επιτελικών στελεχών για συνεργασία και παροχή τεχνογνωσίας σε έργα υποδομών στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν στο άμεσο μέλλον αρμόδιο κλιμάκιο να επισκεφθεί την Αθήνα. Επίσης, συζητήθηκε η υλοποίηση της συμφωνίας με τη Βουλγαρία για τη σύνδεση των λιμανιών της Βορείου Ελλάδας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης με τα λιμάνια της Βουλγαρίας, Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε.

Ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε την επιθυμία της χώρας για συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα στο συγκεκριμένο έργο, έπειτα από συνεννόηση και τη σύμφωνη γνώμη της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Επίσης, στο πλαίσιο των επαφών του, είχε συναντήσεις στο State Department με τον εκτελούντα χρέη Βοηθό Υπουργού Εξωτερικών για Οικονομικές  και Υποθέσεις Επιχειρήσεων κ.Brian McFeeters, στο Λευκό Οίκο με τον Αναπληρωτή Βοηθό του Αμερικανού Προέδρου για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις κ. Everett Eissenstat, με την Παγκόσμια Τράπεζα, καθώς και Γερουσιαστές στο Κογκρέσο και συγκεκριμένα με γερουσιαστές κ. John Sarbanes,   κ. Gus Bililakis  και κ. Dina  Titus.

Συναντήθηκε, επίσης, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και το Εμπορικό Επιμελητήριο.

Οι συνομιλίες με τους Γερουσιαστές μέλη του ελληνικού Caucus, αλλά και της Επιτροπής Μεταφορών εστιάστηκαν στην ανάγκη στήριξης των επενδύσεων, καθώς και στην ενεργοποίηση της ελληνικής ομογένειας.

Τέλος, στις συναντήσεις με επιχειρηματίες στο Εμπορικό Επιμελητήριο συζητήθηκαν πολλές δυνατότητες επενδύσεων και συνεργασιών.

Οι επαφές συνεχίζονται με σημερινή συνάντηση του υπουργού κ. Σπίρτζη με την Υπουργό Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών Elaine L. Chao.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου