Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Διαφάνεια,ισονομία,δικαιοσύνη

Για άλλο ένα μήνα δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία των δευτερευουσών στο Κεντρικό μηχανοστάσιο της χώρας (ΜΑΙ). Όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει διαβάζοντας
τα στοιχεία υπάρχει κατανομή του έργου και των απολαβών σε όλο το προσωπικό με σεβασμό στην αρχαιότητα και σε όλες τις παραμέτρους που έχουν απο κοινά συμφωνηθεί διαχρονικά.
Η διαφάνεια και η ισονομία στον καταμερισμό του έργου (και των απολαβών κατά συνέπεια) αποτελούσε δεσμεύση της +ΣυνΕξέλιξης και πραγματοποιήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια,όπου ως γνωστό δίνονται τα στοιχεία σε όλες τις παρατάξεις (η +ΣυνΕξέλιξη με δική της πρωτοβουλία τα κοινοποιεί σε όλους τους μηχανοδηγούς).
Θυμίζουμε ότι για αυτήν την εξέλιξη είχαν δοθεί μάχες στο παρελθόν μεταξύ των παρατάξεων,ενώ με το καθεστώς αδιαφάνειας που υπήρχε,γραφικοί και παραγοντίσκοι χτίζανε διαχρονικά καριέρα με αναφορά στον καταμερισμό εργασίας.
Τέλος σημαντική (αν όχι καίρια) για την ισονομία και την δικαιοσύνη μεταξύ του προσωπικού  είναι η συμβολή της Κεντρικής Υπηρεσίας στο ΜΑΙ,αλλά φυσικά και η βούληση της συνδικαλιστικής ηγεσίας για αυτήν.
Θυμίζουμε ότι μέχρι το 2015,συγκεκριμένες  δυνάμεις δεν ήθελαν την εκπαίδευση του προσωπικού σε όλο το τροχαίο υλικό και σε όλες τις δραστηριότητες,πολέμησαν το 2013 λυσαλέα τον εβδομαδιαίο προγραμματισμό εργασίας,ενώ κανείς δεν ξεχνά την λογική του super market που είχε οδηγήσει σε τέλμα το Κεντρικό μηχανοστάσιο για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. Την μεγαλύτερη πλάκα έχει ο γραφικός.
    Παραμιλάει.Δείτε,δείτε,λέει. Ο Πρόεδρος έχει μόλις 32 ρεπό σε 10 μήνες!Δείτε,δείτε,ου,ου!!!
    Μετά κάποιος τον ρωτάει,πως είναι δυνατό ο Πρόεδρος να έχει μόλις τριαντάφεύγα ρεπό και εσύ να έχεις 20 εργάσιμες παραπάνω απο αυτόν,ενώ έχεις πάρει καμιά δεκαριά παραπάνω .
    Ανασκουμπώνετε.Τα ξανακοιτάζει.Τι μαλακία έκανα πάλι σκέφτετε,θα μου βάλουν χέρι στο κόμμα.
    Θα βγάλω το Ρούντι βόλτα στο ΒΟΥΝΟ,μονολογεί,γιατί μόνο αυτός βγαίνει βόλτα μαζί μου πλέον,θα το σκεφτώ και θα σας απαντήσω αύριο.
    Οι καπιταλιστές μάλλον στήσανε κάποια προβοκάτσια στον ταξικό συνδικαλισμό.Είναι δάκτυλος των Αμερικανών,μονολογεί φεύγοντας.
    Και φεύγει στο δευτερόλεπτο.
    Αν τον δείτε με το Ρούντι στο ΒΟΥΝΟ,φέρτε τον πίσω.
    Ποιος είναι ο Ρούντι και αν φοράει ροζ κορδελίτσα,ψάξτε στο ΒΟΥΝΟ!

    Ου,ου.....ου,ου!!! Μύγδαλα Ρούντιιι
    (πόσο διασκεδάζουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή