Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Με 90 αλλαγές μετά την αντίδραση της Αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα


Χρειάστηκαν πάνω από 90 βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε και έγιναν δεκτές οι παρακάτω αλλαγές με τον εισηγητή Γιώργο Κατρούγκαλου : 

  • απαγορεύεται η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων από ασφαλιστικές εταιρείες για να διαμορφώνουν την τιμολογιακή τους πολιτική. 
  •  δεν επιτρέπεται να γίνεται χρήση δεδομένων από την πλευρά των εργοδοτών για να αξιολογείται ο εργαζόμενος. 
Μετά τις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης,  αλλά και απο την πλευρά των εργαζομένων αλλά και έγκριτων Νομικών  η Κυβέρνηση κατέθεσε  νομοτεχνική βελτίωση και απαγορεύτηκε τελικά η παρακολούθηση των εργαζομένων με συστήματά βιντεοεπιτήρησης για την αξιολόγηση τους στην εργασία.
Σίγουρα όμως δεν ικανοποιήθηκαν απο την Κυβέρνηση όλα τα αιτήματα των εργαζομένων και ανοίγει έτσι ένας κύκλος συζητήσεων γύρω απο το θέμα αυτό στον οποίο τα συνδικάτα οφείλουν να τοποθετηθούν με σοβαρό λόγο.


Τελικά το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΜέΡΑ25. Το ΚΚΕ κι η Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου