Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών για τις απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ


Έπειτα από την ιδιωτικοποίηση και της ΕΕΣΣΤΥ, ως εργαζόμενοι, στη Δύση της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας, είμαστε υποχρεωμένοι να βιώσουμε και να εργαστούμε σ’ ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που ζήσαμε μέχρι σήμερα.

Η χρονική συγκυρία  (πραγματοποίηση κανονικών αδειών),  η κρίσιμη διαδικασία διαπραγμάτευσης   της  Π.Ο.Σ.  για την υπογραφή Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας  στην ΕΕΣΣΤΥ, αλλά και η  “αναζήτηση”  της ξεχασμένης  μη  υλοποιηθείσας από τη  Διοίκηση  του ΟΣΕ  Συλλογικής  Σύμβασης,  καθώς και η απουσία κάποιων μελών του Προεδρείου, πιστεύουμε ότι δεν θα δυσχεράνουν το συντονισμό της  Π.Ο.Σ. για ν΄ αντιμετωπιστεί άμεσα  η απόλυση των 21 (είκοσι ενός) συναδέλφων από την ΕΕΣΣΤΥ!

       Είναι προφανές, ότι αφενός η Διοίκηση της ιδιωτικής πλέον ΕΕΣΣΤΥ, δείχνει ένα εντελώς  διαφορετικό  πρόσωπο  από  αυτό  που  έδειξε  στο  πρόσφατο  παρελθόν,  όταν χωρίς αξιολόγηση προσελάμβανε τους καθ’ υπόδειξη  εργαζόμενους, είτε  με  σύμβαση  ορισμένου χρόνου,  είτε με  μπλοκάκι,  για  ν’ αποκαταστήσουν την  πράγματι  σοβαρή  έλλειψη ανθρώπινου  δυναμικού,  η οποία αφετέρου, εντάθηκε ύστερα από  τη ρουσφετολογική προς τους Ιταλούς νομοθετική ρύθμιση του κου Σπίρτζη της μετάταξης 80 περίπου συναδέλφων έμπειρων τεχνιτών!

    Εάν κανείς αναλογιστεί τη νέα   σύμβαση   ανάταξης   του τροχαίου   υλικού αυτόματα αντιλαμβάνεται   ότι   για   την  εκπλήρωση του  στόχου   και   του χρονοδιαγράμματος  θ’ απαιτηθούν εκ νέου προσλήψεις!

  Το ερώτημα λοιπόν  που τίθεται είναι τι είδους «επαναστατική γυμναστική» και  πόσο  «επαναστάτες» μπορούν να γίνουν   σήμερα  οι συνάδελφοι στην παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ που χτες αποδέχθηκαν και σιώπησαν στις  συμβάσεις ορισμένου χρόνου και στα μπλοκάκια για εργαζόμενους  που θα κάλυπταν  και καλύπτουν πάγιες και  διαρκείς  ανάγκες της εταιρείας???
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν επιτρεπτές???  Και το ταξικό φρόνημά τους???

   Μήπως οι συνάδελφοι αυτοί “χρησιμοποιήθηκαν” ρουσφετολογικά στο στυλ «μπες τώρα έτσι και αργότερα βλέπουμε»???

   Μήπως γνώριζαν για τις απολύσεις, εισηγήθηκαν να φύγουν τα «άγια...ογλου» παιδιά και  τελικά  διαψεύστηκαν  γιατί η Διοίκηση  χρησιμοποίησε την αξιολόγηση  και  όχι το ρουσφετάκι???

Να μας κουνάει λοιπόν η παράταξη αυτή το δάχτυλο πάει πολύ!


  Αυτοί,  που  όρισαν δικό τους στέλεχος να ξημεροβραδιάζεται δίπλα στους Διευθύνοντες Συμβούλους για να υλοποιήσουν τα ρουσφετάκια τους, ώστε ν’ αποκτήσουν την πλειοψηφία στην Π.Ο.Σ. ψηφοθηρώντας, εκβιάζοντας και απειλώντας, καταγγέλουν σήμερα τη ΔΑΚΕ και τις άλλες παρατάξεις για αδιαφορία!

    Απ´ ότι φαίνεται λόγω του...αμείωτου ενδιαφέροντός τους για προσλήψεις χωρίς διαδικασίες, σε αγαστή συνεργασία με τις Διοικήσεις,  υπογράφουν  ακόμη  και  σήμερα συμβάσεις με δικηγόρους, δημοσιογράφους, φωτογράφους κ.λ.π. μην τυχόν και μείνουν τα παιδιά χωρίς δουλίτσα!

     Επί 4,5 χρόνια μας θύμιζαν τι έκαναν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις πριν το 2014 και ΛΙΒΑΝΙΖΑΝ τους Κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά το Χρήστο!
      Όταν δε, ήθελαν να ευλογήσουν τα γένια τους, πέταγαν μια ανακοίνωση, υλοποιούσε τις δήθεν απαιτήσεις τους ο εκάστοτε Σύμβουλος και μετά ξανά λιβάνισμα...

    Προσέλαβαν λοιπόν 210 εργαζόμενους (ορθώς) με ποιες διαδικασίες  (άγνωστο) με διαφορετικούς μισθούς και με  διάφορες συμβάσεις και τώρα απαιτούν τη μονιμοποίηση ΟΛΩΝ χωρίς αξιολόγηση όπως ακριβώς προσλήφθηκαν...
Κάποιοι δε εκ των συνδικαλιστών τρέχουν να τους προσηλυτίσουν και παραταξιακά...

    Σε  κάθε περίπτωση όμως,  η συμπεριφορά της  νέας ιδιοκτησίας απέναντι στους  συμβασιούχους  συναδέλφους μας,  είναι απαράδεκτη και καταχρηστική και η  Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ οφείλει  να  την  επανεξετάσει.

   Εάν αυτό δεν γίνει εκτιμούμε ότι με ευθύνη της ιδιοκτησίας και της Διοίκησης, λίγους μήνες  μετά  την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, η σύγκρουση  με  τα  συνδικάτα θα είναι αναπόφευκτη!

      Η μετάβαση του προσωπικού στο νέο καθεστώς της Ιδιωτικής εταιρείας, όπου ισχύουν άλλοι κανόνες, για να είναι ομαλή, απαιτεί διάλογο, συνεννόηση και συναίνεση Διοίκησης και συνδικαλιστικού κινήματος, όχι μονομερείς ενέργειες και μάλιστα με την απειλή των απολύσεων!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα έχουν και τους τρόπους ν’ αντιδράσουν και να κερδίσουν!

       Ο Διάλογος και η συνεννόηση για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα απαιτεί αφενός εργασιακή Ειρήνη και αφετέρου αμφίπλευρη ωφέλεια (εργοδότης & εργαζόμενος)! Μόνον έτσι θα αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος!

 Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στη συντριπτική πλειοψηφία της Π.Ο.Σ. πιστεύουμε ότι όχι μόνο ΔΕΝ θ’ αποδεχτεί την απόλυση κανενός συναδέλφου αλλά θα καταφέρει ν’ αποτρέψει και αυτές που δρομολογήθηκαν!

Συντεταγμένα θ΄ αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες!

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου