Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Όταν οι θαλάσσιες μεταφορές δεν εκτελούνται λόγω απεργίας έχουμε εθνική καταστροφή, όταν γίνεται εξαιτίας των εφοπλιστών είναι απλά Τετάρτη

Αυτή είναι η εικόνα από την Τετάρτη στην Σαμοθράκη…..

Επί μία εβδομάδα, τα δύο πλοία της γραμμής ιδιοκτησίας εφοπλιστή, ο οποίος επιδοτείται από το Κράτος για να συνδέει την Σαμοθράκη με την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω Αλεξανδρούπολης, είναι
χαλασμένα..…παραπάνω από μία εβδομάδα το νησί αποκόπηκε από την υπόλοιπη Ελλάδα, τα τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά στέρεψαν, και κάτοικοι και πάνω από 1000 τουρίστες έμειναν εγκλωβισμένοι στο νησί, πολλοί από αυτούς άφραγκοι και νηστικοί.

Και χθες το πλοίο φάνηκε, πήρε τους μισούς εγκλωβισμένους μεν, αλλά καταστρέφοντας την Σαμοθράκη τουριστικά όχι μόνο φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, γιατί η ταλαιπωρία τόσων τουριστών θα κάνει τον γύρο του κόσμου.
Και τι αναφέρουν τα συστημικά ΜΜΕ;

Μιλάνε για δικαιολογημένα χαλασμένα πλοία, για ταλαιπωρία και σταματάνε εκεί……..Μην θιγεί κανά εφοπλιστής και μας κόψει καμιά διαφήμιση, σκέφτονται, αν τολμάγαμε να λέγαμε την αλήθεια.
Και στο μυαλό μας έρχονται οι τίτλοι και τα τσιτάτα των ΜΜΕ, όταν τα καράβια δένουν λόγω απεργιών των ναυτεργατών, που διεκδικούν αξιοπρεπή εργασία και συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Τότε για τις αστικές κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ, αυτές οι απεργίες ταλαιπωρούν κατοίκους και τουρίστες, και αποτελούν μεγάλη δυσφήμηση της χώρας…..
Γιατί το είδος της είδησης που σερβίρεται εξαρτάται από ποιον θίγει…αν θίγει εργάτη βαράμε στο ψαχνό, αν θίγει εφοπλιστή κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Πηγή: anemosantistasis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου