Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Δυστύχημα με IX που παραβίασε την διάβαση στα Διαβατά

Σοβαρό δυστύχημα είχαμε στα Διαβατά σήμερα όταν ΙΧ παραβίασε την ισόπεδη διάβαση (μπάρες) την ώρα που διερχόταν αμαξοστοιχία με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. 
Απο την σύγκρουση νεκρή ανασύρθηκε η μια επιβάτης και σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός.
Για άλλη μια φορά έρχεται στο προσκήνιο η κακή οδική παιδεία στην Ελλάδα, καθώς
το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των ΙΧ που παραβιάζουν τον Κ.Ο.Κ. στις σιδηροδρομικές διαβάσεις.
Αποτέλεσμα της  συμπεριφοράς αυτής είναι να έχουμε συγκρούσεις με τρένα σε διαβάσεις και δυστυχώς συμπολίτες μας να χάνουν την ζωή τους.
Θύματα όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είμαστε όμως και εμείς οι επαγγελματίες μηχανοδηγοί καθώς το ψυχολογικό φορτίο που σηκώνει ο καθένας απο εμάς σε τέτοια συμβάντα, είναι πραγματικά ασήκωτο.
Για άλλη μια φορά καλούμε την Ελληνική Πολιτεία να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα εμποδίζουν την πρόσβαση των ΙΧ στην σιδηροδρομική υποδομή, αλλά και να ξεκινήσει -μετά τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών- εκστρατεία ενημέρωσης για τις συνέπειες της παραβίασης του ΚΟΚ στις σιδηροδρομικές διαβάσεις.
Το τρένο έχει ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα.
Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της νεκρής και υπομονή και δύναμη στους  συναδέλφους  μας που έζησαν ένα τραγικό συμβάν.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Ο Κ.Ο.Κ. έχει καταντήσει απόκρυφο ευαγγέλιο. Κανείς δεν δίνει σημασία σε προτεραιότητες, όρια ταχυτήτων, μονόδρομους, στοπ και κόκκινα. "Αν δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, γιατί να περιμένω στο κόκκινο;", "Πέφτουν οι μπάρες, πατάω γκάζι, σιγά μην περιμένω, είμαι Νίκι Λάουντα και θα περάσω πριν από το τραίνο", "Τι είναι αυτό το κλαδάκι στο τιμόνι; Α φλας το λένε, αλλά δεν θυμάμαι σε τι χρησιμεύει", "Οι διαβάσεις πεζών δείχνουν στους πεζούς από που να περάσουν, όταν δεν υπάρχουν αυτοκίνητα", "Γιατί απαγορεύεται η αριστερή στροφή, που να τρέχω τώρα παρακάτω", "Οδηγώ καλύτερα πιωμένος, παρά ξεμέθυστος", πίου πίου πίου "το κινητό -Έλα που χάθηκες, λοιπόν έχω συγκλονιστικά νέα, έμαθα ότι ο ... μπλα μπλα μπλα" κλπ κλπ.
    Ο καθένας οδηγεί σαν να μην υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στον ντουνιά. Το βασίλειο της ανευθυνότητας ασχολείται μόνο με το να εισπράττει πρόστιμα από παράνομα παρκαρίσματα και υπερβολική ταχύτητα, αλκοτέστ και κινητά (όταν δεν διαγράφονται) και καθόλου με την οδηγική παιδεία. Άλλωστε ότι κι αν προξενήσεις με την ανεύθυνη συμπεριφορά σου, το πολύ-πολύ να καταδικαστείς με αναστολή για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή