Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

«Τσουχτερή» η φύλαξη κτιρίων του ΟΣΕ.


Yπηρεσίες φύλαξης ακινήτων του ΟΣΕ μέσω απευθείας αναθέσεων υπογράφει ο οργανισμός, εκτοξεύοντας τις δαπάνες του για τις εν λόγω υπηρεσίες. Συνολικά, η φύλαξη για τα πέντε ακίνητα του ΟΣΕ θα κοστίσει 100.000 ευρώ, με τη διάρκεια των συμβάσεων να κυμαίνεται από έναν έως και τέσσερις μήνες, ανάλογα με το ακίνητο. 

Οι καθυστερήσεις στη λήψη οριστικών αποφάσεων και αντιμετώπισης στα κενά φύλαξης των κτιρίων οδηγούν στην υπογραφή διαδοχικών απευθείας αναθέσεων, προκειμένου να θωρακιστεί η περιουσία του ΟΣΕ. Οι βραχυχρόνιες συμβάσεις αποτελούν μοντέλο που έχει επιλεγεί από τη διοίκηση του ΟΣΕ, τόσο για τη φύλαξη ορισμένων κτιρίων όσο και για τη φύλαξη ισόπεδων διαβάσεων. Ωστόσο, η επιλογή αυτή αυξάνει τα κόστη, καθώς μια ετήσια ή ακόμα μεγαλύτερης διάρκειας σύμβαση θα περιόριζε σημαντικά την τελική δαπάνη και θα ήταν πολύ πιο συμφέρουσα. 

Μεταξύ των κτιρίων που περιλαμβάνονται στο παραπάνω κόστος είναι ο σιδηροδρομικός σταθμός Ζεφυρίου, ο σιδηροδρομικός σταθμός διαλογής Θεσσαλονίκης του ΟΣΕ, το Θριάσιο ΙΙ, το Μουσείο Θεσσαλονίκης, καθώς και το μουσείο στην περιοχή Λεύκας (ΜΠΡ). Από τις πέντε συμβάσεις, οι τρεις αφορούν τη φύλαξη για έναν μήνα, η μία για τρεις μήνες και μόνο μία αφορά τη φύλαξη για τέσσερις μήνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε περίπτωση που για το Θριάσιο ΙΙ, για παράδειγμα, συνεχίσουν να υπογράφονται ανάλογες συμβάσεις για το επόμενο έτος, το τελικό κόστος θα ξεπεράσει τις 230.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ, ανατίθεται η παροχή υπηρεσιών φύλαξης (24ωρης, 7ήμερης) στον σιδηροδρομικό σταθμό Ζεφυρίου με ανθρώπινο δυναμικό, συνεπικουρούμενη από βοηθητικά συστήματα ασφαλείας και την παρακολούθησή τους, συνολικής αξίας 19.515 ευρώ (24.198,60 ευρώ, με ΦΠΑ 24%). Η σύμβαση αφορά υπηρεσίες τριών μηνών, ενώ το έργο ανατέθηκε στη ΣΤΑΡΓΚΑΡΝΤ ΕΠΕ, η οποία παρέχει την ίδια υπηρεσία και σήμερα. Υπηρεσίες φύλαξης του σιδηροδρομικού σταθμού διαλογής Θεσσαλονίκης για έναν μήνα ανατέθηκαν στη Mega Sprint Guard Services A.Ε., η οποία επίσης εκτελεί ήδη το έργο. Το κόστος της εν λόγω σύμβασης ανέρχεται σε 10.968,75 ευρώ (13.601,25 ευρώ, με ΦΠΑ 24%) και περιλαμβάνει τη φύλαξη με ανθρώπινο δυναμικό χωρίς συστήματα ασφαλείας ή μηχανικά μέσα.

Η φύλαξη του Θριασίου ΙΙ, που περιλαμβάνει τους χώρους του εμπορευματικού σιδηροδρομικού σταθμού και του σταθμού διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ), ανατέθηκε για έναν μήνα στη ΣΤΑΡΓΚΑΡΝΤ ΕΠΕ, η οποία επίσης διατηρεί ήδη το έργο. Το κόστος φύλαξης για έναν μήνα διαμορφώνεται στις 15.668,32 ευρώ (19.428,72 ευρώ, με ΦΠΑ 24%).

Σύμβαση διάρκειας ενός μήνα για τη φύλαξη του μουσείου στην περιοχή Λεύκας (ΜΠΡ) υπέγραψε και η Ιντερ Σταρ Σεκιούριτι ΕΠΕ, έναντι 5.843,74 ευρώ (7.246,24 ευρώ, με ΦΠΑ 24%). Η μεγαλύτερη σε διάρκεια σύμβαση αφορά τη φύλαξη του Μουσείου Θεσσαλονίκης έναντι 16.171,64 ευρώ (20.052,83 ευρώ, με ΦΠΑ 24%). Το έργο ανέλαβε η Mega Sprint Guard Services A.E.


www.kathimerini.gr - Αλεξάνδρα Κασσίμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου