Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Θα αυξηθούν οι μισθοί επειδή ...θα μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές!

Η εικόνα με το πως θα διαμορφωθούν οι εισφορές*
Είναι πραγματικά ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ αυτό που συμβαίνει με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, που λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς, αναφέρουν πως οι μισθοί στην Ελλάδα θα αυξηθούν, ΟΧΙ επειδή 
θα επιστρέψει η καθολικότητα των ΣΣΕ και οι ποσοστιαίες αυξήσεις στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αλλά επειδή ....θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές όπως και αυτές των εργαζομένων , με τους εργοδότες φυσικά να κερδίζουν τα περισσότερα!

Μια τέτοια εξέλιξη φυσικά θα σημάνει και την διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος καθώς είναι γνωστή η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία μετά τα δομημένα ομόλογα της προηγούμενης δεκαετίας και του PSI του 2012.
Αντί να μιλάνε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τα συστημικά ΜΜΕ θέλουν να μας πείσουν ότι οι αυξήσεις θα έρθουν μέσω της "ευεργετικής" μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.
2 συνέπειες θα είναι άμεσες σε αυτήν την εκδοχή τόσο με δεδομένο το σημερινό ακόμα υψηλό ανεργίας και την υπογεννητικότητα στην χώρα.

1. Η μείωση των συντάξεων λόγω της αδυναμίας των ασφαλιστικών ταμείων να συγκεντρώνουν εισφορές και η συνεπακόλουθη
2. Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γιατί πολύ απλά το ασφαλιστικό θα κινδυνεύει με κατάρρευση.
Παράλληλα θα καλλιεργούνται συνεχώς απο τις ίδιες πηγές,  τα σενάρια για την ιδιωτική ασφάλιση στους νέους εργαζόμενους (ξεκίνησαν ήδη) που θα βλέπουν τις συνέπειες των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια και θα ανησυχούν για τις συντάξεις  τους.
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι τέτοιες πολιτικές ήδη έχουν εφαρμοστεί για τους νέους εργαζόμενους. 
Για παράδειγμα όπως ψηφίστηκε τις περασμένες δεκαετίες, για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 η εργοδοσία ΔΕΝ καταβάλει εισφορές για το εφάπαξ, με αποτέλεσμα τα χρήματα που θα λάβουν όσοι απο αυτήν την κατηγορία συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον να υπολείπονται αρκετά απο όσα λαμβάνουν όσοι ήταν ασφαλισμένοι πριν το 1993.

Η λογική του παραλόγου πραγματικά και απορούμε γιατί ακόμα -αυτή- η ΓΣΕΕ δεν έχει πάρει θέση σε αυτά τα σενάρια.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

* η εικόνα απο τον Ελεύθερο Τύπο και το σημερινό δημοσίευμα για τις..αυξήσεις που διαβάζετε σε όλο το διαδίκτυο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου