Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Συνάντηση για τις αμοιβές των εκπαιδευτών - εξεταστών ζητά η ΠΕΠΕ

Κύριε Σύμβουλε  , 
Όπως γνωρίζετε , πρόσφατα υπογράφηκε μεταξύ  ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ  διεταιρική Σύμβαση Συνεργασίας          «Για την παροχή Υπηρεσιών Εκπαίδευσης Μηχανοδηγών» καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την μεταβίβαση των μετοχών της στην Ferrovie Dello Stato είναι η


μοναδική εταιρεία που απασχολεί πιστοποιημένους εκπαιδευτές και εξεταστές μηχανοδηγούς στην Ελληνική Επικράτεια, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης Νομοθεσίας που αποτελούν μεταφορά Κοινοτικής Οδηγίας.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 (Υποχρεώσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ) , παράγραφος 7 ,μόνη αρμόδια για την μισθοδοσία των εκπαιδευτών που θα διατεθούν σε εκπαιδευτικά προγράμματα είναι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με το άρθρο 3 (Χρέωση Παρεχόμενων Υπηρεσιών) το κόστος απασχόλησης των εκπαιδευτών – εξεταστών μηχανοδηγών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθορίζεται ως ακολούθως : 

•  Θεωρητική Εκπαίδευση : 12 Ευρώ / ώρα και εκπαιδευτή

•  Στατική Εκπαίδευση : 15 Eυρώ / ώρα και εκπαιδευτή

•  Εκπαίδευση σε πορεία (επί χειριστηρίων) : 10 Eυρώ την ώρα/  και εκπαιδευτή

• Εξοικείωση Διαδρομής (Eντός θαλάμου μηχανοδήγησης) : 8 Eυρώ την ώρα / εκπαιδευτή

• Εξέταση για την κτήση Ευρωπαικής Άδειας Μηχανοδήγησης και κτήση Πιστοποιητικό Τύπου Β : 12 Ευρώ / ώρα και εξεταστή.


Παρακαλούμε όπως ορίσετε συνάντηση με το Σωματείο μας για την συζήτηση γύρω από  το θέμα. 


                                      Για το Δ.Σ. 

          Ο Πρόεδρος                                Ο Γ. Γραμματέας           Κ .Γενιδούνιας                              Α. Καλαμάρας 

Απο το blog της ΠΕΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου