Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Διαλυτικές τάσεις στην ΓΣΕΕ – Δεν αποχωρεί ο Παναγόπουλος


Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς πλησιάζει ο χρόνος που θα επιχειρηθεί να διεξαχθεί το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά και τα κοινωνικά προβλήματα εντείνονται, παρά την περίοδο χάριτος που διαθέτει η νέα κυβέρνηση.


Ο Γιάννης Παναγόπουλος, μάλιστα, ανακάλεσε την αρχική απόφαση που είχε λάβει, να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου της ΓΣΕΕ, θέση στην οποία βρίσκεται επί 13 συναπτά έτη, εκτιμώντας ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για την εκλογή του διαδόχου του.

Στην ΠΑΣΚΕ, ωστόσο, που διαθέτει αυτοδυναμία στην Διοίκηση της ΓΣΕΕ, εκφράστηκαν αρκετές φιλοδοξίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τη θέση του διαδόχου του Γ. Παναγόπουλου ενδιαφέρθηκαν όχι δυο ή τρία, αλλά πάνω από τέσσερα στελέχη, με αποτέλεσμα-κυρίως επειδή κανείς δεν μπορούσε να επιβληθεί, η κυρίαρχη παράταξη στον χώρο να κινδυνεύει όχι απλώς με διάσπαση, αλλά και με διαλυτικές τάσεις, ενώ δύσκολα θα συγκροτούνταν και Προεδρείο στη ΓΣΕΕ.

Το Συνέδριο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρ/σ news 247, προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τα μέσα έως τα τέλη του φθινοπώρου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μάλιστα, εν αντιθέσει με τη συμπεριφορά της Όλγας Γεροβασίλη που δήλωνε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να εμπλέκεται στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος, φέρεται να έχει δεσμευτεί στην ηγεσία της Συνομοσπονδίας ότι η ΕΛΑΣ θα περιφρουρήσει τη διεξαγωγή του Συνεδρίου, σε περίπτωση που το ΠΑΜΕ επιχειρήσει (για λόγους που έχει εξηγήσει) να εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη.

www.thefact.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου