Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Άκαρπη συνάντηση της ΠΟΣ με την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ για τις απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ

Αναρμόδιος και χωρίς ενημέρωση για το θέμα,  δήλωσε για τις 21 απολύσεις στην ΕΕΣΣΤΥ ο Πρόεδρος της εταιρείας κ.  Ernesto Sicillia, λέγοντας στους εκπροσώπους της ΠΟΣ πως
τα θέματα αυτά χειρίζεται ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
Στην συνάντηση που ακολούθησε με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ο ίδιος υπεραμύνθηκε της απόφασης για την απόλυση των 21 συναδέλφων απο την τεχνική βάση, την οποία πλέον και μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΕΣΣΤΥ, χρεώνεται προσωπικά.

Η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ,  χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, την ώρα που η εταιρεία θα αναλάβει έργα απο τον Κρατικό Κορβανά αξίας εκατομμυρίων Ευρώ, προσπάθησε να μετατοπίσει την συζήτηση στο...στέκι της έλξης, που έγραψε για τις 21 απολύσεις, λες και δεν διαβάζει τις ανακοινώσεις των σιδηροδρομικών Σωματείων, που καταγγέλουν την απόφαση της για 21 απολύσεις.
Κάνοντας και γενικόλογες αναφορές στο συνδικαλιστικό κίνημα στον χώρο του σιδηροδρόμου, προσπάθησε να μεταφέρει την συζήτηση σε άλλα θέματα.

Εμείς καλούμε και πάλι την Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ , να εξηγήσει στον σιδηροδρομικό κόσμο με πιο σύστημα αξιολόγησης επέλεξε να απομακρύνει 21 εργαζόμενους, όταν δημόσια έκανε -και κάνει- λόγο για ανάγκη προσλήψεων.
Για ποιο λόγο επιλέγει το outsourcing.

Οι αόρατες προσλήψεις 

Σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕΣΣΤΥ δεν υπάρχει καμία επίσημη προκήρυξη για προσλήψεις μηχανικών ΤΕ ή ΠΕ, δεν έχουμε διαβάσει πουθενά στον ημερήσιο τύπο για αυτές τις προσλήψεις,  ωστόσο μερικές μέρες πριν είδαμε ότι η αναφορά για τις θέσεις είχε ανέβει στο linkedin (στα μέσα  Ιουλίου περίπου) και μετά καμία νέα ενημέρωση!
Αν η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ έχει αποφασίσει να κάνει προσλήψεις μέσω του Linkedin, καλοδεχούμενη η καινοτομία, μόνο που αυτή πρέπει να συνοδεύεται και απο δημόσια ανακοίνωση, τουλάχιστο στο site της και τον ημερήσιο τύπο.
Ας δούμε την σημερινή κατάσταση στο site της ΕΕΣΣΤΥ >
Καμία αναφορά στις προσλήψεις μηχανικών, μόλις 20 μέρες μετά την άναρτηση στο Linkedin. 
Αν έληξε ο διαγωνισμός, θα θέλαμε να το γνωρίζουμε. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Αντιλαμβανόμαστε την ενόχληση για την κριτική απο το στέκι της έλξης. Εμείς όμως ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κανένα τίποτα, αυτό έπρεπε να το γνωρίζει η Διοίκηση της ΕΕΣΣΤΥ.
Υ.Γ. 2 Η ΣΣΕ της ΕΕΣΣΤΥ βρίσκεται ήδη στην μετενέργεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου