Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Τα «μαζεύει» ο Καραμανλής για τα «αποβράσματα» μετά την θύελλα αντιδράσεων


"Λανθασμένη» και «άστοχη» χαρακτήρισε τη δήλωσή του περί αποβρασμάτων της κοινωνίας όσων δεν πληρώνουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής μετά τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσε
στα social media.


Η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε  για τους πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη είχαν ως αποτέλεσμα την άμεση αναδίπλωση του υπουργού ο οποίος προχώρησε σε διευκρινίσεις μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ειδικότερα, ο υπουργός έγραψε:

«Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο, είπα ότι πρώτα απ’ όλα οι ίδιοι πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος. Προφανώς το ότι πρέπει να νιώθουν «αποβράσματα» είναι μια λανθασμένη και άστοχη έκφραση, που ειπώθηκε στη ρύμη του λόγου.

Για να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι «απόβρασμα», ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι.

Πιστεύω όμως ότι το να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι στο χέρι της κοινωνίας μας. Το να μπορείς να πληρώσεις το εισιτήριο αλλά να μπαίνεις τζάμπα, είναι μια συμπεριφορά που βλάπτει την κοινωνία μας και τελικά κι εσένα τον ίδιον. Αυτό πιστεύω κι αυτό θέλω να βοηθήσουμε να καταλάβουν όλοι οι συμπολίτες μας. Αν το πετύχουμε, θα είναι πολύ σημαντικότερο από οποιαδήποτε κατασταλτική πολιτική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου