Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Aνακοίνωση ΠΟΣ για τις εξελίξεις στην ΕΕΣΣΤΥ

Συναδέλφισσσες – Συνάδελφοι,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε διαδοχικές συναντήσεις που πραγματοποίησε τόσο με το Διευθύνοντα Σύμβουλο όσο και με τον Πρόεδρο της ΕΕΣΣΤΥ κατέθεσε την αντίθεσή της στην απόφασή τους να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις εικοσιενός (21) εργαζομένων και ζήτησε
την άρση αυτής της απόφασης. 


Οι δεσμεύσεις της ΕΕΣΣΤΥ είναι ότι: όσον αφορά τους Τεχνίτες, θα τους δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία με την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης της σύμβασης της εκτεταμένης συντήρησης που υπεγράφη και θα πραγματοποιηθεί εντός του Φθινοπώρου. Τίποτε δε μηδενίζουμε. Εμμένουμε όμως στη θέση μας για τους 21 συναδέλφους μας καθώς η απώλεια της εργασίας κάθε εργαζόμενου υπό οποιεσδήποτε συνθήκες αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το συνδικάτο. 

Υλοποιούνται τα δύο κορυφαία αιτήματά μας και από 1η Αυγούστου, η σύμβαση των εκατόν ογδόντα τριών (183) εργαζομένων μετατρέπεται σε σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και ότι θα ενταχθούν στο τακτικό προσωπικό όλοι οι μαθητές που θα ολοκληρώσουν τη διττή εκπαίδευση.
Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος μετά από δέκα ημέρες περίπου, καθότι εκκρεμεί έγκριση από τη νομική υπηρεσία των ιδιοκτητών θα προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη Σ.Σ.Ε.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Μέσα στα νέα δεδομένα τα οποία έχουν διαμορφωθεί μετά την πώληση της εταιρείας, ο αγώνας θα είναι καθημερινός και για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητά μας και το αίσθημα αλληλεγγύης των εργαζομένων σε οποιαδήποτε εταιρεία και αν εργάζονται.
Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων. 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου