Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Mέλη της ΣΥΠΕ είχαν προσφύγει στο ΣΕΠΕ για υπερωρίες- οικογενειακό επίδομα;

To στέκι της έλξης απευθύνει δημόσια ερώτημα στον γραφικό της ΣΥΠΕ και τον συνάδελφο Συρόπουλο,μηχανοδηγό ΜΘ, αν 2 κορυφαία στελέχη της είχαν προσφύγει στο ΣΕΠΕ
την περίοδο της διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ (ΠΡΙΝ την υπογραφή της) για το οικογενειακό επίδομα που θα πρέπει να δίνετε λόγο Νόμου και τον υπολογισμό των υπερωριών βάση της Εργατικής Νομοθεσίας.

Αν είχαν προσφύγει ποιο το αποτέλεσμα της προσφυγής -που θα δημιουργεί  προφανώς προηγούμενο , καθώς αυτό διακινείτε έντονα τις τελευταίες ώρες- και αυτονόητα καλούμε να ενημερώσουν τους σιδηροδρομικούς και τους μηχανοδηγούς για ποιο λόγο -αν προσέφυγαν-, αυτό δεν έγινε γνωστό στο Σωματείο. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Ακόμα γελάμε με την δικαιολογία του γραφικού ότι ....η ΣΥΠΕ δεν συμμετείχε στις εκλογές της ΠΕΠΕ επειδή αυτές παραβίαζαν το καταστατικό της. Αν το παραβίαζαν γιατί δεν κατέθεσε ένσταση  και δεν προσέφυγε ενάντια στο κύρος τους -όπως προβλέπει ο Νόμος- και κυρίως γιατί τα μέλη της ψήφισαν σε αυτές -στην μεγάλη τους πλειοψηφία-.
Υ.Γ.2 Τα δικαστήρια που θα γίνουν, θα γίνουν ενάντια στο συνέδριο της ΠΟΣ.  Η πλειοψηφία της ΠΟΣ δεν αμφισβήτησε ποτέ την νομιμότητα των εκλογών.  
Υ.Γ. 3 Αυξήσεις μέχρι και 350 Ευρώ το μήνα σε ΤΑΚΤΙΚΕΣ αποδοχές, περιείχε η ΣΣΕ. Αν δεν το ξέρει, ας ρωτήσει τους μηχανοδηγούς!
Υ.Γ.4 Περιμένουμε την απάντηση. Αν όπως ακούγεται, η ΣΥΠΕ έχασε τότε την προσφυγή θα έχουμε ΕΜΕΙΣ να πούμε πολλά. Για την ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ τους που έθεσε σε κίνδυνο τα συμφέροντα του συνόλου.

1 σχόλιο:

  1. Θυμίζω ότι η ΣΣΕ καθυστέρησε να κλείσει 15 μέρες τότε, γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τελευταία στιγμή άλλαξε την πρόταση της για τον υπολογισμό των υπερωριών για άγνωστο λόγο σε εμάς.
    Θυμάμαι τότε, ότι μαζί με τον συνάδελφο Τουρλή και τους εκπροσώπους της ΠΕΠ προβληματιστήκαμε έντονα για την στροφή.
    Περιμένουμε να μάθουμε αν αυτό έγινε εξαιτίας όσων δημόσια ρωτά το στέκι της έλξης.
    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή