Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Καταγγελία απο τους φύλακες ισόπεδων διαβάσεων ΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή 5 συναδέλφων.
Απευθυνόμαστε σε εσάς με την ελπίδα ότι θα περιβάλλετε με την δέουσα προσοχή το πρόβλημά μας το οποίο αφορά 160 οικογένειες. Προσληφθήκαμε με την υπ’ αριθ. ΣΟΧ 1/2019 προκήρυξη του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος και παρέχουμε την εργασία μας για την κάλυψη
των αναγκών φύλαξης ισόπεδων διαβάσεων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, όπου υπάρχει και λειτουργεί σιδηρόδρομος. Η πρόσληψή μας έγινε με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια και προϋποθέσεις. Μάλιστα, πρέπει να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της πρόσληψής μας υποβληθήκαμε σε ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις από ιατρούς εννέα διαφορετικών ειδικοτήτων. Εν συνεχεία, υποβληθήκαμε στην απαιτούμενη εκπαίδευση και λάβαμε τη σχετική πιστοποίηση. Πλέον αποτελούμε ένα εξαιρετικά εκπαιδευμένο προσωπικό στους κόλπους του ΟΣΕ αφού γνωρίζουμε το σύνολο των ιδιαίτερων περιστατικών που έχουν σχέση με το είδος της παρεχόμενης εργασίας μας δεδομένου ότι ο ΟΣΕ έχει επενδύσει σε εμάς τόσο χρονικά όσο και οικονομικά για την κατάρτιση και την εκπαίδευσή μας.
 Αποτελούμε ενεργά μέλη του κοινωνικού συνόλου με την συντριπτική πλειοψηφία να έχουμε οικογένειες, κάποιοι να συντηρούμε μονογονεϊκές, κάποιοι άλλοι να αναθρέφουμε τρία και πλέον τέκνα και άλλοι να περιθάλπουμε συγγενικά πρόσωπα με αναπηρία και υπερήλικες. Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι παρέχουμε τις υπηρεσίες μας σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τόσο από άποψη εγκαταστάσεων, οι οποίες στην κυριολεξία καταρρέουν όσον και από άποψη υγιεινής. 
Ωστόσο, παρά τον ζήλο και την αυταπάρνηση που έχουμε επιδείξει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας έχουμε υποστεί μια μεγάλη αδικία, η οποία χρειάζεται και την δική σας παρέμβαση για να μην συνεχιστεί. Παρότι η προκήρυξη μας έκανε λόγο για σύμβαση εργασίας 18μηνης χρονικής διάρκειας εν τούτοις άμα τη πρόσληψή μας πληροφορηθήκαμε ότι ο χρόνος απασχόλησης μας θα είναι μόλις 12 μήνες. Στο 95% των εργαζομένων έχει παρέλθει αυτός ο χρόνος.
 Σε αυτό το σημείο ο ΟΣΕ παρέδωσε τις θέσεις σε ιδιωτική εταιρία SECURITY με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι διαβάσεις με υπαλλήλους security και όχι πιστοποιημένους και κατάλληλα εκπαιδευμένους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι οι security εργάζονται 12ωρο, πολλοί από αυτούς δεν έχουν πιστοποίηση ηλεκτροκίνησης (ισχύει για τις ηλεκτρικές γραμμές του ΟΣΕ ) ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΆΤΩ ΑΠΌ 25.000 VOLT και αναφέρονται στον προϊστάμενό τους και όχι στον προϊστάμενο του ΟΣΕ. Με λίγα λόγια οι ισόπεδες διαβάσεις ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ . Ακούτε συνέχεια για ατυχήματα στον σιδηρόδρομο. Άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα. Οι καταρτισμένοι και εκπαιδευμένοι ΔΕΝ είναι στις θέσεις τους. Σαν να μην έφθανε αυτό, μαθαίνουμε ότι το ποσό που πληρώνει ο ΟΣΕ στον ιδιώτη για κάθε ισόπεδη διάβαση (πασάζο) είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποσό που στοίχιζαν οι δικοί του υπάλληλοι.
 Κύριοι, είναι εξαιρετικά δύσκολο για εμάς να βρούμε νέες θέσεις εργασίας σε αυτές τις αντίξοες οικονομικά και υγειονομικά συνθήκες. Η απόφαση για μη ανανέωση ή παράταση της σύμβασής μας έχει οδηγήσει στον δρόμο και σε εξαθλίωση όχι μόνο εμάς αλλά και τις οικογένειές μας. Ταυτόχρονα έχει επιφέρει πλήγματα στην εύρυθμη λειτουργία του ΟΣΕ. 
 Κύριοι, γνωρίζουμε την ευαισθησία την οποία τρέφετε για τα ζητήματα των εργαζομένων. Για τον λόγο αυτό απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε την βοήθειά σας, στο πρόβλημά μας, το οποίο αποτελεί για εμάς ζήτημα επιβίωσης. 
Σας ζητάμε, λοιπόν, να αποδεχθείτε το αίτημά μας να μας συναντήσετε από κοντά, να μας ακούσετε και να δώσετε την δέουσα προσοχή στο πρόβλημά μας.- 

 Με εκτίμηση (ονόματα συναδέλφων) 

1 σχόλιο:

  1. Σε φίλο αναγνώστη που ζητά την δημοσίευση σχολίου του. Όταν γίνεται αναφορά σε επώνυμα και σε σχέση με πράξεις που είναι έκνομες, θα πρέπει τα σχόλια να είναι επίσης επώνυμα, για αυτονόητους λόγους και με ip που θα μπορεί να φαίνεται καθαρά (λογαριασμός google).

    ΑπάντησηΔιαγραφή