Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Συνδικάτο ενάντια σε... συνδικαλιστές

 Εξώδικο από την ΟΜΕ-ΟΤΕ σε συνδικαλιστές της Αριστεράς που αναφέρθηκαν στην ακύρωση άτυπης συμφωνίας του 1993 για την υπηρεσία απορρήτων του ΟΤΕ. Δεν κινδυνεύουν μόνο η δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι από τα γνωστά SLAPPS, δηλαδή από τις
αβάσιμες μηνύσεις και αγωγές που αποσκοπούν στην τρομοκράτησή τους και τη σιωπή τους. Φαίνεται ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και η όποια αναφορά σε αυτό δημιουργεί νέες πρακτικές τις οποίες με θλίψη βλέπει κανείς να ενστερνίζονται ακόμη και κάποια από τα πάλαι ποτέ κραταιά συνδικάτα.


Διότι, πώς μπορεί κάποιος να εξηγήσει τη σπουδή της ΟΜΕ-ΟΤΕ λίγες ημέρες πριν από την πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου να απαιτεί, με εξώδικο προς τις συνδικαλιστικές παρατάξεις «Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ» (Α.Σ.) και «Ενωμένοι Εργαζόμενοι Ομίλου ΟΤΕ» να κατεβάσουν τις ανακοινώσεις τους από τις ιστοσελίδες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωση, ακόμη και από τις προσωπικές ηλεκτρονικές σελίδες επτά συνδικαλιστών, τους οποίους κατονομάζουν, προσθέτοντας ότι πρέπει να εκφράσουν και τη συγγνώμη τους.


Ισορροπία

Eυκαιρίας δοθείσης, από το εξώδικο που απέστειλε η ΟΜΕ με τις υπογραφές των Δ. Φούκα και Β. Κατσαρού, υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο σημείο στις ανακοινώσεις των παρατάξεων και των συνδικαλιστών, που τώρα απειλούνται με ένδικα μέσα, ήταν η παραβίαση μιας άτυπης συμφωνίας που ακολουθούσαν από τη δεκαετία του 1990 οι παρατάξεις και αποδεχόταν μέχρι πρότινος και η διοίκηση ΟΤΕ, για αναλογική –βάσει της δύναμης των κοινοβουλευτικών κομμάτων– στελέχωση στην υπηρεσία απορρήτων του ΟΤΕ: «...Στην υπηρεσία, λοιπόν, των απορρήτων ΟΤΕ/Cosmote δεν υπάρχει πια κανένας (!) εργαζόμενος που να μην έχει υποδειχθεί από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (εκ μέρους της “ενιαίας δύναμης”) σε πλήρη αντίθεση με την άτυπη διακομματική συμφωνία που έγινε το 1993 μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών», σημείωνε η Α.Σ. στην ανακοίνωσή της στις 2 Σεπτεμβρίου και πρόσθετε: «Οι όποιες ευθύνες της υπηρεσίας απορρήτων ΟΤΕ/Cosmote για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κι άλλων πολιτικών προσώπων - δημοσιογράφων, ανήκουν πλέον σε αυτούς και μόνο που τη στελέχωσαν δίχως πολυφωνία. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι επινόησαν και εκτελούν με πλήρη αναισθησία το project της εξόντωσης των εργαζομένων στον Ομιλο ΟΤΕ... Γιατί άραγε ούτε η ΟΜΕ, ούτε κανένα σωματείο που πρόσκειται στην ενιαία δύναμη (sic!), ούτε φυσικά και η ίδια η παράταξη δεν έχει βγάλει ανακοίνωση με την οποία να καταδικάζει τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις; Κανένας στην παράταξη της ενιαίας δύναμης δεν έχει ευαισθησίες για την προάσπιση της δημοκρατίας; Ή, μήπως, δεν υπάρχει κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ενιαία δύναμη και έχουν όλοι πλήρως προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία;».

Θέση για το πρωτοφανές εξώδικο εκφράζουν με κοινή δήλωσή τους προς την «Εφ.Συν.» οι Γιάννης Δούκας και Στέλιος Κυδωνάκης, πρώην μέλη της Ε.Ε. της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ. «Η ηγεσία της ΟΜΕ-ΟΤΕ προχωρεί σε αυτή την πρωτοφανή αντισυνδικαλιστική και αντισυναδελφική ενέργεια επειδή η Αγωνιστική Συνεργασία και τα στελέχη της ανέδειξαν ότι η εργοδοτική παράταξη “Ενιαία Δύναμη/ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ” σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΤΕ, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες παραβίασαν την άτυπη διακομματική συμφωνία του 1993 για στελέχωση της υπηρεσίας των απορρήτων από διακομματική επιτροπή και τη στελέχωσαν μόνο με εργαζομένους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. 

Το χειρότερο είναι ότι με τις πρακτικές αυτές δεν εκτίθενται μόνο οι ίδιοι και οι παρατάξεις που εκπροσωπούν, αλλά εκθέτουν και την ομοσπονδία και το συνδικαλιστικό κίνημα συνολικά», αναφέρουν οι παλαίμαχοι της ΟΜΕ, προσθέτοντας με νόημα: «Οι πρακτικές αυτές δείχνουν ότι δεν χρειάζεται ο νόμος Χατζηδάκη για να περιορίσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Κάποιοι σαν αυτούς επιχειρούν να τις καταργήσουν πριν από την κυβέρνηση».

Απο την Χριστίνα Κοψίνη - efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου