Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Στέλνουν και απολογίες, οι συνδικαλιστές - Διευθυντές! Η ΔΑΚΕ τι λέει ;

Μπορεί ένας συνδικαλιστής να είναι και Διευθυντής ; Στον σιδηρόδρομο μπορεί,  έστω και αν εκ της φύσης  των 2 θέσεων συγκρούονται οι ρόλοι τους. Ωστόσο περνάμε σε άλλο επίπεδο όταν Διευθυντές
που είναι και  συνδικαλιστές στέλνουν απολογίες σε εργαζόμενους. 
Και τώρα αναρωτιόμαστε. 
Τον συνάδελφο που καλείτε να απολογηθεί,  απο συνδικαλιστή που είναι Διεθυντής, ποιος θα τον εκπροσωπήσει; ; Άλλος συνδικαλιστής; 
Και τι θα πεί ο εργαζόμενος στον συνδικαλιστή που θα  τον υπερασπιστεί απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας (αυτό συνιστούν οι απολογίες) , ότι  άλλος συνδικαλιστής του έστειλε απολογία για να τιμωρηθεί αλλά τυγχάνει να είναι και  Διευθυντής ;  

Μπορεί κάποιοι να γελάνε (και εμείς να τρολάρουμε αυτές τις περιπτώσεις) αλλά αυτά τα γεγονότα είναι πραγματικά και αποδεικνύουν γιατί τα συνδικάτα στον σιδηρόδρομο έχουν δομικά προβλήματα. 

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε (και να ενημερώσουμε)  αν τελικά θα δούμε και συνδικαλιστή να  τιμωρεί  και εργαζόμενο, επειδή είναι Διευθυντής. 

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Ξέρουμε πολύ καλά, ότι απο όσα γράφονται, κάποιοι "θίγονται" και προσωπικά. Ωστόσο όταν επέλεξαν να είναι και συνδικαλιστές και Διευθυντές, γνώριζαν την σύγκρουση των ρόλων. 
Εμείς απλά καταδεικνύουμε αυτήν την σύγκρουση γιατί το θέμα είναι βαθιά πολιτικό.
Άποψη μας, ξεκάθαρα, είναι ότι δεν είναι δυνατό και πολιτικά ορθό,  κάποιος συνδικαλιστής να είναι Διευθυντής. 
Η ΔΑΚΕ τι λέει άραγε για όλα αυτά μετά απο 37 χρόνια ιστορίας στα συνδικάτα (τα γιορτάζει και τον Νοέμβρη). Έχει και την ευθύνη της Ομοσπονδίας τώρα! 
Νικόλα, μπορεί ένας συνδικαλιστής να είναι και Διευθυντής; (Θα σε ρωτήσουμε και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, τα καλύτερα έρχονται). 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου